Hlavní obsah

Pavel Šporcl pokřtil své nové CD a vyráží na turné

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 1. října pokřtil své nové CD Pavel Šporcl pod názvem My Violin Legends, na kterém se vrátil ke klasické hudbě a jež vychází pod hlavičkou vydavatelství Supraphon. Křest se uskutečnil v cukrárně Galerie Myšák v Praze.

Foto: Petr Mráček

Křest CD My Violin Legends Pavla Šporcla

Článek

Na CD najdeme celkem 14 skladeb autorů Jaroslava Kociána, Otakara Ševčíka, Jana Kubelíka, Františka Drdy a dalších. Jednu skladbu si složil Pavel Šporcl sám. Na CD jej doprovází pianista Petr Jiřikovský.

Slavnostního křtu se kromě obou protagonistů zúčastnili herec Jan Potměšil a olympijský vítěz z Londýna, pětibojař David Svoboda.

Houslista Pavel Šporcl zahájí i novou koncertní sezónu českou klasickou hudbou. I letos potěší své posluchače v devíti městech naší republiky, do kterých zavítá v rámci tradičního podzimního turné. Po dvou letech toulek jinými hudebními žánry se na svých cestách po českých městech vrátí s hudbou blízkou jeho srdci.

S novým koncertním programem Mé houslové legendy přiveze nejen právě vycházející CD, ale i s ním spojený příběh o české houslové škole a jejím světovém věhlasu. Povypráví o odkazu, který si velcí čeští houslisté po desítky let předávají z generace na generaci. Jako žák profesora Václava Snítila a přímý pokračovatel této školy naváže na své předchůdce a zahraje jejich brilantní skladby i vlastní kompozici pro housle a klavír.

Přehled turné:

22. 11. OLOMOUC - REDUTA

24. 11. TEPLICE - DŮM KULTURY - Koncertní sál

25. 11. ZLÍN - KONGRESOVÉ CENTRUM

29. 11. PRAHA - RUDOLFINUM - DVOŘÁKOVA SÍŃ

30. 11. ČESKÉ BUDĚJOVICE - KONCERTNÍ SÍŇ OTAKARA JEREMIÁŠE

6. 12. PLZEŇ - VELKÁ SYNAGOGA

8. 12. HRADEC KRÁLOVÉ - SÁL FILHARMONIE HRADEC KRÁLOVÉ

11. 12. BRNO - BESEDNÍ DŮM - KONCERTNÍ SÁL

18. 12. OSTRAVA - DŮM KULTURY - DIVADELNÍ SÁL

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám