Hlavní obsah

Pavel Novák junior nazpíval nové verze starých hitů svého slavného otce

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve šlépějích svého otce, přerovského zpěváka Pavla Nováka, jde už řadu let jeho muzikální syn Pavel. Nejenže se léta věnuje muzice a v posledních letech jezdí se zábavně-výchovnými pořady pro děti po celém Česku, ale loni nazpíval také dvojalbum, které sestavil z písní a hitů svého otce.

Foto: Robert Rohál

2CD Pavel Novák je tu stále přináší 26 starších i novějších hitů.

Článek

Dvojalbum nese název Pavel Novák je tu stále a přináší na ploše dvou CD celkem šestadvacet písniček, z nichž drtivou většinou tvoří staré hity, nyní ovšem v novém - nikoliv však novátorském - aranžérském kabátě nazpíval Pavel Novák junior s Family bandem. Vzdává tím hold svému slavnému otci, legendárnímu zpěvákovi a skladateli Pavlu Novákovi (1944 - 2009).

Už z prvního poslechu je jasné, že jablko nepadlo daleko od stromu a že se "synek zkrátka potatil", což je patrné z podobné barvy hlasu a čiré muzikantské radosti a vysoké hudebnosti. Nesmrtelné písničky jako Pihovatá dívka, Chodím, Vyznání, Malinká, Jak se máš, Hany, Hvězdy nebo Nádherná láska, s nimiž kdysi Pavel Novák prorazil do hitparád, zpívá i jeho syn se zjevným zaujetím. Přitom se nedrží otrocky originálu, naopak je více než patrný jeho smysl pro dnes už příjemný retro styl a navíc v jeho projevu nechybí ani nadhled či rockový náboj.

Ze všech písní čiší radost a pohoda jako z původních originálů, nic tu nezní falešně či odflákle. I když posledních pár písní (Jsi tu stále, Déšť, Oddechový čas nebo Píšťalky) na druhém CD jsou novinky a představují spíš autorsko- interpretační tvář "mladého" Nováka, stylově sem zapadají. Jsou svůdně melodické a díky textům i značně poetické, čímž vyloženě obohacují toto "vzpomínkové" dvojalbum. Kompletní nahrávka přitom zní jako z jednoho kusu, což je další klad tohoto pozoruhodného uměleckého počinu.

Nahrávka dvojalba Pavel Novák je tu stále vznikla loni ve zlínském studiu "V" a na první poslech prokazuje "středněproudou" kvalitu s odkazem na zlatá šedesátá či sedmdesátá léta. Většinu písniček přitom Pavel Novák junior uvádí i na živých koncertech, čímž jim nejen prodlužuje život, ale současně je obohacuje svým vlastním přínosem stejně jako svou zajímavou osobností rockera renesančního rozměru.

Reklama

Výběr článků

Načítám