Hlavní obsah

Pátý ročník Sedmihorského léta otevírá své brány

Novinky, Jitka Maděrová

Hudební a divadelní Sedmihorské léto se již stalo kulturní tradicí nejen pro Sedmihorky, Turnov a další okolní města, ale také pro turisty a návštěvníky v Českém ráji. Již popáté otevírá festival své brány a v sedmi termínech od června do konce srpna přináší mix divadelních a hudebních zážitků.

Foto: Jitka Maděrová
Článek

Sedmihorské léto zahájí ve čtvrtek 12. června koncertem pro nejstarší generace a milovníky dechovky. Legendární Moravanka Jana Slabáka je jednou z nejlepších dechových hudeb u nás a absolutní magnet pro všechny příznivce tohoto druhu hudby.

Divadla v tomto roce zastupují dvě představení. Skvělá, divácky velmi oblíbená komedie známého autora Neila Simona v podání Simony Stašové a Petra Nárožného. Hra slibuje divákům peprné i vtipné momenty, vzrušující i napínavé dialogy a především herecký koncert dvou špiček českého hereckého nebe.

Druhým představením jsou pak již kultovní Čtyři dohody Jaroslava Duška, které napsal na motivy stejnojmenného bestselleru. Představení inspirované nadčasovou toltéckou moudrostí knihy Dona Miguela Ruize. Lehce, vtipně a s nadsázkou o životě. Nutno podotknout, že o tuto "hru" je po celé republice takový zájem, že mnozí diváci nemají štěstí na koupi vstupenek i několik let.

Hudebně si pak na své přijdou děti, mládež, dospělí, rodiče, senioři, folkaři, rockeři i popoví fandové. Koncert Jaroslava Uhlíře s kapelou slibuje notnou dávku všeobecně známých hitů, které vytvořil za posledních 40 let většinou ve spolupráci se Zdeňkem Svěrákem.

Další jména pak není nutno více představovat. Pro romanticky založené duše vystoupí Jakub Smolík, rockerům zazpívá Anna K. a folkově laděné diváky potěší Naďa Urbánková se známou kapelou Bokomara Luboše Javůrka.

I letos jsou v prodeji výhodné přenosné permanentky. Ovšem pro tento rok ve striktně limitované edici. Pravidelní návštěvníci Sedmihorského léta tak mají šanci užít si celé léto s kulturou a tradičně úžasnou a neopakovatelnou atmosférou festivalu. S pořízením permanentek by si však v případě zájmu měli pospíšit.

Reklama

Výběr článků

Načítám