Hlavní obsah

Pátý florbalový ples v Holešově rozsvítí Karel Gott Revival Morava

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pořadí už 5. florbalový ples proběhne v pátek 13. února v sále internátu A policejní školy v Holešově. K tanci a poslechu zahraje Karel Gott Revival Morava, tedy soubor, který hrál holešovským florbalistům už v loňském roce.

Foto: Robert Rohál

Plakát zvoucí na 5. florbalový ples v Holešově.

Článek

V rámci doprovodného programu plesu, který organizačně připravili florbaloví nadšenci SKP Falcon při Vyšší a střední policejní škole MV Holešov spolu s FbC Holešov, vystoupí také mladý holešovský kouzelník, jeho umělecké jméno zní Radekr, vítěz soutěže Holešovský talent za rok 2013.

Na scéně působí Radekr už deset let, a to pod hlavičkou střediska volného času TYMY Holešov. Mladý mág je zároveň členem MagicBrossCZ a Unie moravských kouzelníků. Jako jediný z mála umí během tří sekund přebarvit balíček modrých karet na červené. I když preferuje hlavně jevištní magii, jako každý kouzelník je schopný provést jakékoliv kouzlo před diváky ať už jde o karty, mince nebo prsteny.

Projekt Karel Gott revival Morava vznikl spojením Josefa Boudy a Radka Vernera jako pocta mnohonásobnému Zlatému respektive Českému slavíkovi. Právě jeho rozsáhlý repertoár tvoří program dnes už populární revivalové kapely, která má "základnu" v Bučovicích a která s úspěchem vystupuje jak v tuzemsku, tak v zahraničí.

Dnes je kapelové jádro, které tvoří Radek Verner a Josef Bouda, u řady vystoupení rozšiřováno o další hudebníky. Mezi nimi má významné místo skladatel, zpěvák a kytarista Martin Ledvina.

„Nevěřím v to, že jde upřímně a s úspěchem předávat publiku něco z projevu interpreta, jehož jméno je dnes vlastně exkluzivní značkou a zárukou něčeho mimořádného, bez toho, abyste ho neměl obrovsky rád. Publikum velmi snadno a rychle rozpozná, kdy se pro hudební projekt rozhodnete z nějakého kalkulu. Konkrétně Karel Gott není otázkou nějaké schopnosti karikovat nebo náhodné, někdy domnělé hlasové podobnosti. Karel Gott je otázkou životního postoje a stylu a především lásky k lidem, lásky k publiku,“ říká zpěvák Josef Bouda, který se na jevišti s gottovským repertoárem pohybuje už od roku 2006.

Začátek 5. florbalového plesu, který slibuje dobrou zábavu stejně jako bohatou tombolu, je ve 20 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám