Hlavní obsah

Pátek ve znamení Dne vědy pražských vysokých škol

Novinky, Petr Skála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset přednášek a další rozmanitý program čeká poslední listopadový pátek na všechny, kteří chtějí v Praze studovat vysokou školu a mimo jiné se zajímají ještě o vědu. Chcete poznat zajímavé osobnosti české vědy? Tak se sejdeme v areálu Vysoké školy ekonomické v Praze 26. listopadu dopoledne.

Foto: Petr Skála

Téma "Kam kráčí myslivecký výzkum v České republice?" probere při přednášce Doc. Ing. Jaroslav Červený, CSc. z České zemědělské univerzity v Praze

Článek

Uskuteční se tu čtvrtý ročník Dne vědy pražských vysokých škol - a co vás v jeho průběhu nemine?   

Třeba přednášky. V 9.30 hodin začne profesor Jaroslav Petr z České zemědělské  univerzity v Praze hovořit na téma Oplození mýtů zbavené, od 10.05 hodin docent Jiří Matas z ČVUT v Praze bude hovořit o tom, co  vše lze poznat z obrázků?

Program pokračuje v 10.40 hodin, kdy archeologii novověku jako téma vysokoškolského studia probere docent  Václav Matoušek z Univerzity Karlovy v Praze, aby na něj navázal od 11.15  s přednáškou Projekt Galileo a jeho využití v dopravní telematice profesor  Miroslav Svítek z ČVUT.

Deset minut před polednem se poprvé a následně asi ještě několikrát zeptá  Kam kráčí myslivecký výzkum v České republice? docent  Jaroslav Červený z ČZU  v Praze, ale už od 12.25 hodin budete zase více vědět o mikrovlnách v laboratoři a mezi hvězdami v podání profesora Štěpána Urbana, který je z Vysoké školy chemicko-technologické Praha. 

Další otázku má v názvu i následná přednáška Najdeme v databázích více než data? a odpovídat bude profesor Petr Berka a docent Jan Rauch, oba z VŠE. Od 13.35 hodin přednáší na téma Předvolební analýzy – věda nebo věštění z křišťálové koule? profesorka Vladimíra Dvořáková z VŠE v Praze, aby poté zazněla přednáška na téma Co se můžeme dočíst v genetické informaci člověka v podání profesora Zdeňka k Sedláčka z UK v Praze. 

Přednáškovou desítku uzavře od 14.45 Ing. Miroslava Novotná z VŠCHT, jež si zvolila téma Spektroskopie – pohled do hlubin minulosti, aneb kulturní památky pod lupou.

Jinak u výstavních stánků České zemědělské univerzity, VŠE, Vysoké školy chemicko-technologické, Univerzity Karlovy a ČVUT si budete moci popovídat s pedagogy a se studenty o dalších zajímavostech, vědních disciplínách a  prohlédnout si nebo i vyzkoušet některé ukázky jejich prací.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám