Hlavní obsah

Páteční povídání s Vlastimilem Harapesem v Knihcentru Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 11. listopadu od 16 hodin se uskutečnila beseda, spíše povídání a vzpomínání s jedním z nejlepších českých tanečníků Vlastimilem Harapesem. Umělce uvedla šéfka souboru baletu Národního divadla moravskoslezského Lenka Dřímalová.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 11.11.2016. Beseda v Knihcentru v Ostravě s Vlastimilem Harapesem.

Článek

V Domě knihy Knihcentra Ostrava bylo v pátek 11. listopadu velmi krásně, příjemně a veselo. Besedoval zde, vyprávěl a vzpomínal tanečník, choreograf, režisér, herec a také zpěvák Vlastimil Harapes (1946).

Jednalo se o předpremiérovou besedu před inscenací souboru baletu Národního divadla moravskoslezského Dva světy / jeden svět. Mistra krátce uvedla Lenka Dřímalová, šéfka souboru baletu Národního divadla moravskoslezského. Dále se již představil Vlastimil Harapes sám.

Vyrůstal v rodině spíše žen. Měl tři starší sestry. Ta nejstarší napsala do knihy s jednoduchým názvem Vlastimil Harapes, která vyšla před dvaceti lety, krásný článeček  Můj bratr. O svém životě řekl mnoho zábavných historek. „A také rád vyprávím vtipy,” podotkl.

Svou taneční dráhu, kdy tančil až do svých 42 let, prezentoval videoukázkami od svých nejmladších let. Vlastimil Harapes zavzpomínal na filmy, které natočil, muzikály, ve kterých hrál a zpíval, a také informoval, že nyní hraje v divadle Semafor s Jiřím Suchým.

V závěru besedy odpověděl na spoustu otázek. Rovněž zazpíval, zatančil, pobavil - a pak se podepisoval.  

Šéfka baletu Lenka Dřímalová pozvala přítomné na sobotní otevřenou baletní zkoušku. Půjde o první ochutnávku připravované premiéry Dva světy / jeden svět, která se bude konat 12. listopadu od 13.30 hodin v divadle Jiřího Myrona. Sraz bude ve 13.15 ve foyer divadla.

Pak bude následovat beseda s asistentkou choreografa Jiřího Kyliána Roslyn Anderson a také s Vlastimilem Harapesem. Budou diskutovat o tom, jaké jsou ty dva světy. Ženský a mužský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám