Hlavní obsah

Pasování prvňáčků na rytíře řádu čtenářského

Novinky, Vít Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní pasování prvňáčků na rytíře Řádu čtenářského uspořádala Městská knihovna Žatec 11. června v Městském divadle v Žatci za účasti starostky Města Žatec Mgr. Zdeňky Hamousové, tajemníka městského úřadu Ing. Bc. Petra Vajdy a také rodičů a prarodičů malých školáků.

Článek

Žáci každé třídy nejprve na jevišti společně zazpívali či zarecitovali, složili čtenářský slib a poté byli pasováni na rytíře Řádu čtenářského skutečným rytířem. Na památku obdrželi pamětní medaili, knížku básniček a zároveň možnost bezplatného přihlášení do knihovny. Slavnostního dopoledne se zúčastnily základní školy ze Žatce i Tuchořic a celkem bylo odpasováno 245 prvňáčků.

Zvláštní poděkování zaslouží spolupořadatel akce Městské divadlo Žatec, umělecká agentura Armiger Ing. Petra Dočkala zastoupená Ladislavem Mikou v rytířské zbroji a Základní umělecká škola za kostýmní spolupráci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám