Hlavní obsah

Pašeráky léků prozradila jediná zapomenutá tableta

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř 1200 kusů tablet na výrobu drog zajistili olomoučtí celnici při běžné kontrole nedaleko Bludova. Tři muži, kteří tablety pašovali z Polska, se je pokoušeli vydávat za autodíly. Prozradila je jediná tableta, zapomenutá na sedadle.

Foto: CU olomouc
Článek

Celníci zastavili u Bludova stříbrný Mini Cooper s českou poznávací značkou krátce po osmé večer. "Posádku tvořili tři muži ve věku kolem třiceti let. Všichni tvrdili, že nic nevezou, pouze se byli v Polsku podívat na náhradní díly. Hlídka si ale všimla na sedadle ležíćí jediné tablety Sudafedu," popsala zásah mluvčí olomouckých celníků Marie Bortlová.

Při následné kontrole pak celníci v autě našli batoh plný různobarevných tablet. "Jednalo se o 180 kusů bílých tablet a 957 tablet Sudafedu, který je pro obsažený pseudoefedrin užíván k výrobě pervitinu," dodala mluvčí.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými psychotropními látkami a jedy mužům hrozí trest odnětí svobody v délce od dvou do deseti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám