Hlavní obsah

Parním vlakem na Dobříš

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 17. května se vydá vlak tažený parní lokomotivou Čtyřkolák na legendární trať nazývanou Posázavský pacifik. Vyjede z nádraží Praha-Braník v 10 hodin. A to na dobříšskou větev, jež stoupá do kopců nad Vltavou.

Foto: Jana Bečková

Čtyřkolák

Článek

Posázavský pacifik je název pro trať číslo 210 – Praha – Vrané – Čerčany (s odbočkou na Dobříš) a trati číslo 212 – Čerčany – Kácov – Světlá nad Sázavou. Název pochází již z 20. let 20. století, kdy se rozšířil mezi trampy navštěvující tyto lokality, a zůstal populární až dodnes.

Vlak projíždí postupně stanicemi Zbraslav, Vrané nad Vltavou, Měchenice a Čísovice a doba potřebná pro doplnění vody do parní lokomotivy v ŽST Mníšek pod Brdy bude vyplněna hudbou dixielandového uskupení BUFFOON`S STEAM ENGINES (Kašparovy parní stroje). Po příjezdu do železniční stanice Dobříš v 12.32 je v prostorách nádraží připraven koncert skupin VLAK NA DOBŘÍŠ a REKONVALESCENCE.

V 13:55 hodin se parní vlak vydá na výletní jízdu z Dobříše do Malé Hraštice a zpět. Návrat do Prahy je plánován v 17:30 s odjezdem z Dobříše v 15:41 hodin. Tradičně bude v soupravě parního vlaku zařazen i bufetový vůz. Připraveno je pamětní razítko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám