Hlavní obsah

Památník Karla Čapka zve na vernisáž

Novinky, Tereza Todorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu 26. dubna si na Strži ve Staré Huti u Dobříše v Památníku Karla Čapka připomenou vztah bratří Čapků ke slovenské Oravě. Nová výstava Bratři Čapkové na Oravě bude zahájena vernisáží ve 14 hodin.

Foto: Tereza Todorová

Oficiální pozvánka na vernisáž výstavy

Článek

Památník Karla Čapka ve Staré Huti zve všechny své příznivce na novou dočasnou výstavu Bratři Čapkové na Oravě. Výstava mapuje vztah obou slavných bratrů ke slovenské Oravě.

Nabízí ukázky Čapkových textů, fotografie dobové i srovnávací. Knihovna Památníku Karla Čapka doplní ze svého sbírkového fondu výstavu zajímavými výtisky knih. Výstava tak přiblíží další z méně známých témat spojených s Karlem a Josefem.

Slovensko bratří Čapků ve filmu

Výstava bude otevřena v sobotu 16. dubna slavnostní vernisáží. Chybět nebude bohatý doprovodný program, který začíná již ve 14 hodin zahradním koncertem přední jazzové zpěvačky Jany Koubkové.

Následovat bude vernisáž samotné výstavy a promítání filmu Slovensko bratří Čapků. Film pochází z produkce Památníku Karla Čapka a divák díky němu pronikne do atmosféry Slovenska, které bylo ještě před lety součástí Československé republiky. Film prezentuje vztah Čapků ke Slovensku jako k něčemu velmi blízkému a dobře známému.

Program nezapomíná ani na děti, ty se budou moci seznámit s tématem Slovenska v životě bratří Čapků prostřednictvím her v herním koutku. Připraveno bude také tradiční občerstvení - káva a koláčky. 

Reklama

Výběr článků

Načítám