Hlavní obsah

Pachatele nyní v Plzni pomohou odhalit nové fotopasti

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřad městského obvodu Plzeň 3 vyhověl v srpnu žádosti Policie ČR a zakoupil dvě fotopasti se zabudovanou GPS.

Foto: ÚMO 3

Policie chce informace z fotopastí využívat 24 hodin denně. Cena jedné fotopasti činí 7 000 korun.

Článek

Starosta Jiří Strobach a místostarosta Radislav Neubauer, předali v úterý 3. prosince šéfovi plzeňských policistů Pavlu Krákorovi, dvě nové fotopasti se zabudovanou GPS. 

"Policie se na nás obrátila se žádostí o pořízení fotopastí pro potřeby obvodního oddělení Bory. Vzhledem k tomu, že fotopasti prokazatelně přispívají k odhalování přestupkového jednání, případně trestné činnosti, a Policie ČR ani Městská policie Plzeň nemají v současné době k dispozici dostatek finančních prostředků, rozhodli jsme se fotopasti pořídit z vlastního rozpočtu, konkrétně Odboru vnitřních věcí," uvedl starosta Městského obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach.

Vybrané modely fotopastí mají zabudovanou GPS a také možnost odesílání MMS do kamerového centra v reálném čase, což napomáhá dopadení pachatele přímo při činu a snižuje riziko jejího odcizení.

"Umíme dobře odhalovat trestné činy, horší je to s dokumentací drobného deliktního jednání přestupkového charakteru," uvedl Pavel Krákora.

Fotopasti mohou pomoci při poškozování fasád budov nebo při vytváření černých skládek, což je na území centrálního obvodu velkým problémem.

"Už to není tak, že lidé vozí velkoobjemový odpad za město, na periferii, ale jednoduše otevřou venkovní dveře od domu a vyhodí například starý nábytek přímo na ulici," uvedl místostarosta Radislav Neubauer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám