Hlavní obsah

Pábitelé Jan Fišar a Tomáš Jirman připomenou v Divadélku pod věží Bohumila Hrabala

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známí ostravští herci Jan Fišar a Tomáš Jirman uvedou ve středu 23. dubna v prostoru ostravského Divadélka pod věží reprízu svého komponovaného pořadu Pábitelé. Na programu budou i tentokrát povídky Bohumila Hrabala.

Foto: archiv autora

Plakát zvoucí na pořad Pábení do ostravského Divadélka pod věží.

Článek

V rámci Večera vrcholné imaginace vystoupí vedle obou herců, členů činohry Národního divadla moravskoslezského Ostrava, také klarinetista David Schreiber. Jak již bylo zmíněno v úvodu, budou Jan Fišar a Tomáš Jirman číst z povídkové tvorby Bohumila Hrabala, od jehož narození uplynulo letos v březnu sto let.

Bohumil Hrabal, rozený Bohumil František Kilian (28. března 1914 Brno – 3. února 1997 Praha) byl český prozaik, jeden z nejvýznamnějších a nejosobitějších spisovatelů druhé poloviny 20. století. Stal se nejpřekládanějším českým autorem 20. století. Jeho tvorba inspirovala i režiséra Jiřího Menzela, který natočil celkem čtyři hrabalovské filmy (Ostře sledované vlaky, Skřivánci na niti, Postřižiny, Slavnosti sněženek).

Začátek poetického pořadu Pábení, který se dočká 23. dubna další reprízy, je v 18 hodin, předprodej vstupenek v Restauraci Pod věží na Prokešově náměstí 1803/8.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám