Hlavní obsah

Ozbrojený lupič přepadl poštu, vzal peníze i vozidlo obsluhy

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacet tisíc korun v hotovosti si odnesl maskovaný lupič, který přepadl ve čtvrtek 16. března dopoledne pobočku pošty v Bystřičce na Vsetínsku.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„S nožem v ruce donutil obsluhující ženu k vydání peněz a ještě si vzal její auto, s nímž odjel,“ informoval v pondělí policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Policisté od nahlášení loupeže ihned zahájili pátrání po česky mluvícím muži vysokém okolo 185 až 190 cm, štíhlé postavy. „Obličej ukrýval lupič za tmavou kuklu, na sobě měl černou sportovní bundu s bílými pruhy a světle modré rifle,“ řekl k popisu pachatele policejní mluvčí.

Ve čtvrtek, chvíli před uzavřením pobočky pošty v obci Bystřička, se minutu před desátou hodinou dopoledne v budově objevil maskovaný muž. Využil chvíle, kdy obsluhující žena šla uzamknout vchod.

„S nožem v ruce a se slovy ‚Naval prachy!‘ ji natlačil nazpět do pobočky. K rychlejšímu jednání ji pobízel slovy ‚Davaj, davaj!‘. Žena mu z obavy o svůj život vydala dvacet tisícikorun. Při odchodu ji muž nařídil, aby mu vydala i klíče od jejího auta. Pak nasedl do vozidla Škoda Felicia červené barvy krátké verze a od pošty odjel směrem k hlavní silnici. Auto i s klíčky v zapalování nechal na odstavné ploše před restaurací Na Nové asi tři sta metrů od pošty,“ popsal průběh čtvrteční ozbrojené loupeže Vladislav Malcharczik.

Policisté nadále zjišťují informace, které by je dovedly k pachateli tohoto trestného činu. „Žádáme případné svědky, aby podali své svědectví na nejbližší policejní služebně nebo prostřednictvím linky 158,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám