Hlavní obsah

Ovečka na vánočních trzích opět pomáhala dětem

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již posedmé se na tradičním vánočním trhu ve dvoře českobudějovické radnice prodávaly dárky z obecně prospěšné společnosti Ovečka. Peníze získané z prodeje jdou na podporu dětem s Downovým syndromem. Letošní prodej byl mimořádně úspěšný, návštěvníci trhů přispěli celkovou částkou 16 000 korun.

Foto: Kateřina Štruncová

Marušincovy děti s babičkou. Anežka vzadu v bílé čepici.

Článek

„Z vydělaných peněz máme obrovskou radost a všem moc děkujeme za podporu,” řekla Irena Marušincová, jedna ze zakladatelek Ovečky. „Peníze využijeme na nákup didaktických pomůcek a honoráře pro asistenty, kteří s dětmi pracují a pomáhají jim v rozvoji kognitivních funkcí,” dodala Marušincová.

Marušincovi mají dceru Anežku postiženou Downovým syndromem. I díky Ovečce a především díky nesmírné péči celé rodiny se holčička normálně začleňuje do běžného života. Letos v září nastoupila do 1. třídy normální základní školy. V učivu zatím drží krok se svými spolužáky, domů nosí samé jedničky a její nejoblíbenější činností je samostatná četba knížek. Číst se Anežka naučila dokonce již před vstupem do školy.

„Na závěr chci také poděkovat všem, kdo výrobky připravili,” sdělila Irena Marušincová. „Dárky se vyrábí každou listopadovou neděli v tzv. předvánočních dílnách. S prodejem pak tradičně pomáhají studenti Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích. Za Ovečku ještě jedno moc děkujeme všem, kdo nás podporují, přejeme krásné a požehnané Vánoce a do nového roku vše dobré.”

Výběr článků

Načítám