Hlavní obsah

Oukotě, vonice, svatomartinská husa i vařečky

Novinky, Zita Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brána Ekocentra Trkmanka ve Velkých Pavlovicích se v sobotu 15. listopadu v 10 hodin s příjezdem svatého Martina na bílém koni otevře široké veřejnosti při příležitosti pořádání premiérového Svatomartinského jarmarku.

Foto: Zita Dvořáková

Zimní pohled na nádvoří

Článek

Máte už nyní, začátkem listopadu, vánoční nakupovací horečku? Přemýšlíte marně jakým originálním dárkem udělat svým blízkým a milým radost? A nebo se rádi jen tak pokocháte pohledem, koupíte si něco krásného pro radost či ochutnáte rozličné netradiční laskominy?

Máme pro vás tip! Vydejte se příští sobotu, 15. listopadu, na Ekocentrum Trkmanka do Velkých Pavlovic na premiérový Svatomartinský jarmark. 

Doprovodný program uspokojí všechny věkové kategorie a je vhodný pro všechny generace po celý den až do šesti hodin večer. Nejen k poslechu zahraje Musica Folklorica.

K mání bude vše, nač si jen vzpomenete. Za vypíchnutí určitě stojí pro jižní Moravu typický sortiment doplňků ke krojům Marie Skrežinové ze Zlechova. Dále keramika na bylinky, perníky, košíky, dekorativní keramika, vařečky, dřevěné lampy, kovářské výrobky... 

Dále bychom z naší nabídky rádi upozornili na vynikající občerstvení. Protože se vydáte na Svatomartinský jarmark, určitě vás nepřekvapí nabídka svatomartinských pečených husích stehen s pečivem. Zahřát se můžete i polévkou zelňačkou, nebo zkusit ochutnat slaďoučké Oukotě. Nevíte, co to je? Oukotě je název starodávného moučníku z perníkového těsta vylepšeného hruškovým povidlím, marmeládou a také oříšky.

Ve stejný den probíhá již podle zažité tradice akce Svatomartinské otevřené sklepy, případně můžete navštívit Vinné sklepy Františka Lotrinského a ochutnat vína vinařů z Velkých Pavlovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám