Hlavní obsah

Otevření Olympijského parku Ostrava 2016 se zúčastnily tisíce lidí

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úžasnou a skvělou náladu provázelo zahájení a otevření Olympijského parku Ostrava 2016 na Masarykově náměstí. V 17.30 přiběhlo 12 běžců s malými olympijskými zástavami v podobě kahanů z dvanácti míst v Moravskoslezském kraji. Rukou společnou pak velký oheň zažehli zástupci kraje, města a olympioniků.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 6.8.2016. Slavnostní otevření Olympijského parku Ostrava 2016. Olympijská pochodeň.

Článek

Masarykovo náměstí v Ostravě je největší centrální náměstí v Ostravě o rozloze téměř 9500 metrů čtverečních. V pátek 5. srpna bylo při slavnostním zahájení zcela zaplněno.

Olympijský park Ostrava 2016 zahájila olympionička Květa Jeriová - Pecková, trojnásobná držitelka olympijských medailí ze ZOH 1980 v Lake Placid (bronzová medaile z běhu na 5 km) a ze ZOH 1984 - Sarajevo (stříbrná medaile ze štafet a bronzová z běhu na 5 km).

Na pódium pak doběhlo 12 běžců s malými štafetovými zástavami v podobě kahanů. Zástavy nesli z dvanácti míst, kde se konala Roadshow, tedy z Havířova, Krnova, Frýdku-Místku, Opavy, Třince, Karviné, Hradce nad Moravicí, Lysé hory, Štramberka, Ovčárny, Javorového a z Pusteven.

Společně pak  se zástupci Moravskoslezského kraje - hejtmanem Miroslavem Novákem, náměstkem hejtmana Josefem Babkou - a města Ostravy - náměstkem primátora Martinem Štěpánkem, Zbyňkem Pražákem - a olympioniky poslali oheň do velkého kahanu dominujícímu náměstí.

Program doplňovala kapela Bum Bum Bandu Kuby Kupčíka. Na pódiu pak tanečníci předvedli módní přehlídku z oblečení, ve kterém olympionici reprezentují Českou republiku v Rio de Janeiru.

V 18.00 hodin se z Masarykova náměstí odebral slavnostní průvod vedený bubeníky a skvělými tanečnicemi do dalšího areálu Olympijského parku Ostrava 2016 - na Černou louku. 

Tam si lidé prohlédli oplocený a hlídaný areál a využili možnosti nákupu pochutin, tekutin a popřípadě upomínkových předmětů. Návštěvníkům byl prodáván za 10 korun kompletní a podrobný program, který informoval, že v 19.00 hodin na hlavním pódiu vystoupí slovenská kapela No Name. Na hřišti od 20.30 hodin předvedla své taneční umění taneční škola Happy Day s vystoupením Pomáda.

V 21 hodin se prezentovala na pódiu mladá zpěvačka Elis. Po ní se v patnáctiminutovém bloku v Ring Aréně předvedly brazilské tanečnice, aby ve 22.15 vypukla ta pravá, nefalšovaná brazilská zábava při koncertu Dana Nekonečného.

Od 23.00 do sobotních 01.00 hodin návštěvníky, kteří čekali na televizní přenos ze zahájení XXXI. Olympijských her v Rio de Janeiru, bavil DJ Rosťa.

V sobotu byla od 10 hodin otevřena sportoviště na Masarykově náměstí: plážové sporty, atletika, cyklistika, přetahování lana, orientační běh - představení sportu s možností si podle mapy zaběhat, basketbal, vrh koulí.

Černá louka: Stolní tenis, střelba na plechovky, box, taekwondo, trenažer: kolo, veslování. Od 16.00 hodin házenkářská exhibice smíšených týmů, v 17.00 florbalová exhibice a další bohatá nabídka celý den.

Loděnice: Relax zóna - písečná pláž, horolezecká stěna, inline bruslení, veslování,

kanoistika, vodní slalom.

Kulturní vystoupení večer na Černé louce: 19.00- kapela Fiha, 20.30 kapela Úspěch, 22.00 - DJ Mackie Messer, 23.00 - 01 - DJ Rosťa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám