Hlavní obsah

Ostravští Truhlíci již mají své sponzory

Novinky, Josef Zajíc

Zájem ostravských občanů a institucí o "adopci" Ostravského Truhlíku předčil očekávání. K dnešnímu dni je již v péči občanů 72 truhlíků (žardiniér) v centru Ostravy.

Foto: Josef Zajíc

Ostravští Truhlíci v ulici.: Nádražní ulice.

Článek

Díky společnému projektu Multižánrového centra Cooltour a obvodu Moravská Ostrava a Přívoz si obyvatelé Ostravy osvojili žardiniéry zdobící pěší zóny.

„V současné době je ze 72 truhlíků volných jen pět, ale i o těch se už jedná. Většinou lidé adoptují jednoho truhlíka, ale jsou jednotlivci či instituce, které se starají i o čtyři objekty. O truhlíky se starají staří, mladí, instituce, kamarádi, spolky. Ti všichni chtějí podpořit myšlenku projektu, aby byla Ostrava krásnější a zelenější," informovala Mgr. Soňa Frídlová, koordinátorka projektu.

Adoptovaný truhlík si patroni pojmenovávají a zdobí k obrazu svému. Každý truhlík - žardiniéra má své identifikační číslo a název patrona. Výzdobu a úroveň péče mohou občané od června do října hodnotit na Facebooku projektu a ve volebních urnách v Cooltour na Černé louce, aby pak na konci sezóny byl zvolen nejpopulárnější Truhlík, kterému bude udělena cena Miss Truhlík 2014. 

Reklama

Výběr článků

Načítám