Hlavní obsah

Ostravští tanečníci dobyli svět

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenší tanečníci TJ Sokol Vítkovice, oddíl Akcent Ostrava, ve věku osmi až jedenácti let vybojovali zlato na mistrovství světa v show dance formací 2013. Se svou formací Salón Cruelly de Vil tak získali pro tento úspěšný ostravský klub již 26. titul mistra světa.

Foto: M.Machač

Slzičky radosti i dojetí provázely vyhlášení mistrovství světa dětských show dance formací. Mistrem světa se stala česká formace Salón Cruelly de Vil!

Článek

Světový šampionát v show dance se uskutečnil minulý týden v německé Riese a přijelo sem téměř dva tisíce tanečníků z 19 zemí celého světa. Vzhledem k tomu, že TK Akcent zabodoval již při mistrovství České republiky v show dance 2013, odkud si přivezl hned šest zlatých medailí, bylo z Ostravy nominováno do Riesy přes sto tanečníků. A ti nezklamali.

Kromě titulu mistra světa vybojovala bronzovou medaili také juniorská formace s názvem Zákon přežití, která tak uspěla v konkurenci 26 formací ze 14 zemí světa. A bramborovou medaili si odvážela také malá skupina v hlavní věkové kategorii s názvem Životní kompromisy, která nechala za sebou 31 malých skupin. Velmi úspěšné bylo ale i dětské duo Šárka Pavlisková a Markéta Knoppová, které v konkurenci 32 duet z celého světa vybojovalo nádherné 5. místo.

„Show dance je disciplína, která kromě výrazných a náročných tanečních kreací využívá efektivitu různých rekvizit, kulis, respektive působivých kostýmů. Důležité také je, aby skladba měla zajímavý příběh a nápaditou myšlenku,“ popsala tento taneční styl choreografka všech vítězných formací TK Akcent Lenka Buroňová. „Vítězství je vždy nádherný emocionální zážitek, který mě i tanečníky motivuje k další práci a tréninkům."

Ty však pro tanečníky tohoto klubu pro letošní rok pomalu končí. Už ve dnech 11. a 12. prosince se totiž uskuteční úžasná galashow na téma Narnie, v rámci níž se naposledy představí jak současné taneční formace, které v letošním roce vybojovaly několik titulů na národních i mezinárodních soutěžích, tak i formace začínajících tanečníků.

„Celý program bude mít jedinečnou a neopakovatelnou atmosféru, diváci se doslova ocitnou uprostřed zasněžené Narnie a celým příběhem je bude provázet přes 400 našich tanečníků ve věku od čtyř až do dvaceti let," řekla k nadcházející show trenérka Lenka Buroňová.

Taneční klub Akcent Ostrava TJ Sokol Vítkovice pod vedením trenérek Lenky Buroňové a Hanky Kovalančíkové, který v roce 2011 oslavil dvacetiny, vybojoval za svou existenci neuvěřitelných 200 titulů mistrů České republiky, 30 titulů mistrů Evropy a 26 titulů mistrů světa.

Klub se věnuje převážně tanečním stylům disco dance, show a modern dance a street dance. A nejen to. Tančit zde můžete i latino dance, a to především díky skvělým lektorům Míše Gatěkové a Kubovi Mazůchovi, tanečnímu páru mezinárodní třídy v latinskoamerických tancích a loňským mistrům světa v Salse a finalistům mistrovství Evropy.

Reklama

Výběr článků

Načítám