Hlavní obsah

Ostravští karatisté zažili zlatostříbrný víkend

Novinky, Miloš Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední říjnový víkend - 28. a 29. 10. - se mladí ostravští karatisté z klubu ATTFIS vydali na dva turnaje, jeden v Polsku a jeden v Brně. Vybojovali celkem devět medailí - šestkrát zlato a třikrát stříbro.

Foto: Miloš Škoda

Reprezentace klubu v Brně na Národním poháru SKIF OPEN

Článek

V sobotu se představili čtyři karatisté na mezinárodním turnaji XXVI MISTRZOSTWA ZIEMI LEGNICKIEJ W KARATE WKF v Polském městě Legnice, kde po velmi težkém boji zvítězil Kryštof Bunček v kata chlapců - po výhrách 3:2, 5:0, 4:1 a ve finále 5:0, dále pak v kategorii kumite fantom chlapců obsadil 5. místo. Jeho kolega Ondřej Jalůvka podlehl ve dvou kategoriích již v úvodních duelech - 2:3, 0:5.

V kumite (zápasu) pak bojoval Marek Šedivý, který v jednom úvodním duelu podlehl na remízu 0:0 (2:3) a v druhé kategorii již si vedl lépe, když v prvním zápase zvítězil před časovým limitem jasně 8:0, ve dvou kolech poté však podlehl 0:2, 0:3 a obsadil 5. místo. Čtvrtým závodníkem byl Jan Kalous, který v jedné kategorii podhlehl ve druhém kole (3:0, 1:2) a ve vyšší kategorii ho čekal úplně stejný osud (2:0, 0:3).

V neděli 29. října se jiný výběr pěti závodníků zúčastnil Národního poháru SKIF OPEN v Brně, který zde vybojoval 8 medailí - pětkrát zlato a třikrát stříbro.  

Duo nejúspěšnějších závodníků ve složení: Karolína Světlíková: dvakrát zlato a Michal Břuska: dvakrát zlato. Dále pak Sabina Světlíková: 1 zlato, 1 stříbro a Vendula Brožová: dvakrát stříbro. Nelze ani opomenout 5. místo Venduly Břuskové, která startovala poprvé na závodech. Všichni závodníci startovali pouze v disciplíně kata (svůj věk a starší věk).

„Výsledky jsou krásné, mnohokrát gratulujeme všem a děkujeme za reprezentaci klubu,” sdělila trenérka Veronika Škodová.

K výsledkům se vyjádřila také maminka Kryštofa Bunčka, Veronika Bunčková: „Krásné medaile, ale ještě krásnější je radost děti. Gratulujeme.”

Reklama

Výběr článků

Načítám