Hlavní obsah

Ostravští karatisté vstoupili do nominačního procesu na evropský šampionát

Novinky, Miloš Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 2. října odstartoval nominační proces na Mistrovství Evropy SKIF, které bude hostit v příštím roce město Hradec Králové. K 1. nominačnímu turnaji v karate shotokan se čeští karatisté sešli v Brně. Ostravu zastupovali tři reprezentanti, kteří vybojovali celkem 6 medailí (1 - 3 - 2).

Foto: Miloš Škoda

Medaile Jakuba Ferada

Článek

Tři závodníci = šest medailí

Neúspěšnějším závodníkem ostravského klubu ATTFIS na turnaji se stal Jakub Ferad, který postupně vybojoval zlato v kata dorostenců 14 - 15 let a v kumite dorostenců BRH (první kolo výhra - 2:0, druhé kolo prohra 0:2, a v bitvě o 2. místo výhra 2:0) obsadil stříbro.

Ve starších žácích 12 - 13 let v kumite BRH (první kolo výhra - 2:0, druhé kolo výhra 2:1, prohra o zlato 2:1 a v boji o stříbro výhra 2:1) a v kata bronz. Klub se umístil na 6. místě v pořadí klubů. V karate shotokan SKIF děti a mládež bojují do 2 bodů a senioři do 3 bodů a ve finále do 6 bodů. 

„Čtyři starty a čtyři medaile. Více netřeba komentovat, i když je stále co zlepšovat, vidíme výkonnostní vzestup,” zhodnotil výkony Jakuba Ferada hlavní trenér ostravského týmu Miloš Škoda (2. dan).

Vojtěch Válek, který startoval pouze v kategorii kumite chlapců BRH do 12 let, vstoupil do turnaje smolnou prohrou 0:2, v ostatních dvou zápasech byl však stoprocentní 2:0, 2:0 a v brazilském systému pavouka tak získal stříbro.

Marek Kostka startoval v kumite mužů +75 kg

V nejtěžší seniorské kategorii kumite mužů +75 kilogramů startoval za ostravský klub Marek Kostka, který vybojoval postup do boje o zlato (první kolo výhra - 3:0, druhé kolo výhra 3:2), kde v bodově vyrovnaném zápase však podlehl zraněním 4:5. Do boje o stříbro pak nastoupit nemohl, obsadil tak pouze, ale zaslouženě celkové třetí místo.

„Chtěli bychom všem mnohokrát pogratulovat a poděkovat za vzornou reprezentaci klubu a města na tomto turnaji,” uvedl manažer klubu Jakub Škoda.

Reklama

Výběr článků

Načítám