Hlavní obsah

Ostravští karatisté uspěli na Těšínském poháru mládeže

Novinky, Radek Vráblík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 24. května se ostravští karatisté zúčastnili Těšínského poháru mládeže v Českém Těšíně. Moravskoslezskou metropoli reprezentoval hlavně Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava, ze kterého přijelo 27 závodníků.

Foto: Jakub Škoda
Článek

„Byli jsme nejpočetnějším klubem na tomto turnaji,” uvedl hlavní trenér klubu Miloš Škoda. Nejmladšími účastníky turnaje se stali Filip Hošek (4) a Sabina Pražáková (6), takže ocenění vezli do Ostravy i oni.

Kategorii ml. žákyně 7-9 let (6-4 kyu) s přehledem ovládla Amálie Ondroušková - zvítězila ve finále 3:0 a získala první zlatou medaili pro ostravský klub.

Pak ji úspěšně následoval Jakub Ferad, který zvítězil ve své kategorii ml. žáci (10-11 let). Dušan Galamb sice zazářil, ale ve finále prohrál v poměru 2:1 a získal tak krásnou stříbrnou medaili. Jana Kavková a Martina Kašparová se ve svých kategoriích umístily na bronzové pozici.

Po ukončení disciplíny KATA přišla na řadu disciplína KUMITE, ve které karatisté také zářili. Stříbrným medailistou se stal Ondřej Matušek a následoval jej Vojtěch Válek s bronzovou medailí. V kategorii st. žáci 12-13 let -39 kilogramů vybojoval David Šebek bronzovou medaili.

Ondřej Perutka a Dušan Galamb odvezli bronzovou medaili. Eliška Havlásková si odvezla zlatou medaili z této disciplíny, které se zúčastnila poprvé. Amálie Ondroušková ovládla také výborně druhou disciplínu, kde po těžkém boji zvítězila ve finále 1:0, odvezla si domů pohár pro nejvšestrannějšího závodníka turnaje. Amálie tedy do Ostravy odvezla z Českého Těšína dvě zlaté medaile.

„Za rok a půl tréninku se stále zlepšuje a dosahuje výborných výsledků,” uvedla trenérka Veronika Škodová.

A aby toho nebylo málo, Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava získal pohár pro 3. nejlepší klub turnaje.

Reklama

Výběr článků

Načítám