Hlavní obsah

Ostravští karatisté trénovali s ukrajinským šéftrenérem

Novinky, Miloš Škoda

Karatisté z klubu Shotokan Karate Klub Attfis Ostrava se v sobotu 6. ledna zúčastnili mezinárodního semináře v polské Lodži, který vedl hlavní trenér ukrajinské reprezentace Anton Nikulin.

Foto: Miloš Škoda

Závodníci, organizátor, hlavní trenér ukrajinské reprezentace

Článek

Akce se zúčastnilo okolo 180 závodníků a trenérů z Polska, České republiky a Ukrajiny. Seminář byl zaměřen na nácviky sportovního zápasu (kumite) a určen pro použití na soutěžích v rámci olympijského karate WKF. 

Z ostravského klubu se zúčastnili semináře dva závodníci - Marek Šedivý a Jan Lukeš s trenérským doprovodem.

Kdo je Anton Nikulin?

Aktuální šéftrenér ukrajinské reprezentace karate WKF. Trénuje v ukrajinském městě Lvov, kde působí jako hlavní trenér klub Union. Jako trenér vychoval závodníky, kteří medailově uspěli na The World Games, Mistovství světa WKF a Mistrovství Evropy EKF.

Je světovou trenérskou kapacitou v oblasti kumite WKF - olympijského karate. Také vedoucí oddělení rozvoje mládeže a sportu v městské radě Lvova. Jedním z nejznámějších jeho žáků je Stanislav Horuna v kumite mužů -75 kg, vítěz The World Games 2017.

„Jsem moc rád, že jsme se opět zúčastnili této skvělé akce, a zahájili tímto výjezdem nový rok 2018. Tento seminář nám dodal obrovské množství energie, kterou budeme v trénování určitě potřebovat,” uvedl místopředseda klubu ATTFIS Jakub Škoda.

Ostravský klub ATTFIS hledá sponzory a podporovatele pro svou činnost. V případě zájmu naleznete informace na webu - https://goo.gl/jZwAJD

Reklama

Výběr článků

Načítám