Hlavní obsah

Ostravští karatisté přivezli z polského Tczewa šest medailí

Novinky, Miloš Škoda

V pátek 21. dubna se vydali karatisté z klubu ATTFIS Ostrava na těžký mezinárodní turnaj v olympijském karate WKF - Grand Prix Tczew. Na tomto dvoudenním turnaji byl ostravský celek zastoupen třemi závodníky.

Foto: Miloš Škoda
Článek

Ostravský celek ATTFIS na turnaji vybojoval šest medailí - pět stříbrných a jednu bronzovou. Umístil se tak na 20. místě z celkového počtu 32 přihlášených klubů.

ATTFIS Ostrava byl jediným zástupcem České republiky, zařadil se mezi celkem 6 zemí - Rusko, Ukrajinu, Polsko, Lotyšsko a Velkou Británii.

Sobota ukázkou ukrajinské dominance

V sobotu 22. dubna se na turnaji soutěžilo v kategoriích dorostu, juniorů a seniorů. Jednoznačně nejlépe v sobotu dopadl Union Lvov, který získal 11x zlatou, 4x stříbrnou a 9x bronzovou medaili. Tým v pozici hlavního trenéra vede Anton Nikulin (jeden z nejlepších světových trenérů), se kterým byli ostravští karatisté v lednu na semináři. „Musíme uznat, že výkonnost ukrajinského celku je opravdu na vysoké úrovni,” uvedl trenér Jakub Škoda.

V neděli ostravští karatisté sbírali úspěchy

Naopak v neděli 23. dubna, kdy soutěžili tři mladí karatisté z Ostravy byli na tomto turnaji opravdu vidět. Vybojovali 6 medailí - 5x stříbro a 1x bronz, dvě třetí místa utekla jen o vlásek a připsali si tak 2x 5. místo.

V kata týmu 11-13 let (Válek - Trubianský - Šedivý) nastupovali proti domácím karatistům Seshni Tczew, které porazili jednoznačně 5:0, ve finále pak nastupovali proti karatistům z Bydgoszcze, se kterými podlehli 0:5 a brali tak tři stříbrné medaile.

Dominik Trubianský kraloval všem zápasům v kategorii chlapců 9 let (25 závodníků), ovšem podlehl ve finále závodníkovi ze Sonkei Gdaňsk a získal tak krásnou stříbrnou medaili. V kategorii 10 let (17 závodníků) pak podlehl ve čtvrtfinále a pak zápasil v repasáži, v prvním kole vyhrál a v boji o bronz podlehl o jeden praporek, získal 5. místo.

Naopak Marek Šedivý, který startoval v kategorii kata 11 let (16 závodníků) se dostal až do semifinále, kde ovšem podlehl a bojoval o bronz, který bez ztráty praporku vybojoval. V kumite (10 závodníků) Marek zvítězil ve vypjatém utkání proti Rusku (Best - Kaliningrad Russia) 1:0, ale v semifinále podlehl a bojoval tak o bronz opět proti Rusku (Soyuz - Kaliningrad Russia), kde podlehl nešťastně na remízu 1:1 (použití prvního bodu).

Vojtěch Válek se v kategorii kumite chlapci 10-11 let +40 kg (20 závodníků) nepředvedl vůbec špatně, první kolo bez ztráty bodu 4:0, druhé kolo výhra 8:1, třetí kolo výhra 1:0, v semifinále zvítězil také a to 1:0 se zástupcem ukrajinského Unionu, ve finále pak bohužel podlehl 2:1.

„15:2 je krásný výsledek za pět zápasů, bohužel finále nebylo podle našich představ,” sdělil trenér Jakub Škoda, který Vojtu koučoval přímo na tatami. V kumite týmu na první zápas nastupoval Vojtěch Válek, který soupeře smetl 7:0, naopak Marek Šedivý podlehl v druhém zápase 3:1.

Kluby: 1. místo - Union Lvov (Ukrajina) 97 bodů, 2. místo - Gokken Chwaszczyno (Polsko) 90 bodů, 3. místo - Sonkei Gdaňsk (Polsko) 57 bodů... 20. místo - Shokotan Karate Klub ATTFIS Ostrava 7 bodů.

Reklama

Výběr článků

Načítám