Hlavní obsah

Ostravský sloníček Chandru byl poprvé venku, máma ho vyvedla mezi lidi

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chovatelé v ostravské zoologické zahradě mají velkou radost. Sloník Chandru (výslovnost Čandru, v jazyku Hindů Měsíc), který se narodil 8. července, se má čile k světu. Po smrti předchozího slůněte kvůli špatnému zdravotnímu stavu, jsou všichni přirozeně nadšeni, jak Chandru prosperuje.

Foto: P. Vlček, zoo Ostrava

Sloníček Chandru

Článek

Mladík dostal jméno po tatínkovi, který se narodil v kanadském Calgary. Původně se také jmenoval Chandru, v Ostravě ho přejmenovali na Calvina. Calvin už je také ve sloním nebi, byl otcem všech čtyř ostravských slůňat. Žijí ale jen dvě. Zoo chce co nejdříve získat nového samce.

Chandru dobře saje mateřské mléko, což je základ výživy. Uhynulá Sumitra s tím měla potíže, neměla vyvinutý imunitní systém a minulý rok uhynula na herpes.

Zatím s mámou

„Slonímu samečkovi, který se v ostravské zoologické zahradě narodil 8. července, se daří dobře. Malý Chandru začíná po boku své matky objevovat i venkovní výběh, kam se poprvé podíval o víkendu. Zatím se zde zdržují jen několik minut denně, ale věříme, že se bude doba pobytu venku prodlužovat. Pavilon slonů stále zůstává pro veřejnost uzavřený,” informovala mluvčí zoologické zahrady Šárka Nováková.

Reklama

Výběr článků

Načítám