Hlavní obsah

Ostravský primátor převzal Betlémské světlo

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladí skauti z Ostravy - Zábřehu a z Polanky nad Odrou přinesli 22. prosince v 7.30 hodin primátorovi statutárního města Ostrava Tomáši Macurovi Betlémské světlo, které z Vídně přes Brno do Ostravy bude dál šířeno po České republice.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava, Prokešovo náměstí před Magistrátem města. 29.12.2015

Článek

„Betlémské světlo jsme převzali v sobotu 19. prosince v 9.20 hodin na nádraží v Ostravě - Svinově. Tam nám světlo předali skauti 65 oddílu z Brna a my jsme jej roznášeli v Ostravě a dnes předáváme světlo zde v Nové radnici na Prokešově náměstí,” informovala Veronika Gadulová ze střediska z Polanky nad Odrou a z okresní rady Junáka v Ostravě.

Primátorovi světlo přivezli skauti z Ostravy - Zábřehu s vedoucím Martinem Samcem spolu se skauty z Polanky nad Odrou. Betlémské světlo předala Eliška Vlčková s Polanky nad Odrou. V týmu byli dále Zdeněk Legerský, Rudolf Zima, Terezie Zimová.

Primátor dětem poděkoval a slíbil, že Betlémské světlo bude umístěno ve foyer Magistrátu města Ostravy, kde si mohou občané plamínek přenést do svých domovů a šířit pokojnou náladu vánočních svátků.

„Nyní budeme světlo přenášet na hejtmanství Moravskoslezského kraje a dále na biskupství a pak je předáme na místní radnici v našem obvodu - tedy v Ostravě - Jih a u nás v Polance nad Odrou,” dodala  Veronika Gadulová.

Související témata:

Výběr článků

Načítám