Hlavní obsah

Ostravský chachar 2011 přivítá na sobotním startu 350 cyklistů

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cyklistický závod v terénu Ostravský chachar 2011 se uskuteční v sobotu 30. července v Bělském lese v Ostravě-Jih v okolí restaurace Koliba.

Foto: Josef Zajíc

Pro další ročních závodu OSTRAVSKÝ CHACHAR 2011 je vše připraveno.

Článek

Již v pátek 29. července měli pořadatelé z firmy MAX CURSOR Ostrava, specialisté na cyklistiku, vše připraveno. Spolu s teamem BIKE 2000 měli vytýčenou trať v délce 5200 metrů. V odpoledních hodinách již byla připravena pro trénink závodníků.

Na sobotu 30. července je připraven bohatý a pro závodníky náročný program již od 9.00 hodin, kdy startují mládežnické kategorie. Ve 12 hodin bude odstartováno Mistrovství České republiky MTB XCO handicapovaných cyklistů.

V 15.00 hodin vyrazí na trať účastníci hlavního závodu VELKÁ CENA OSTRAVY UCI C1 - elite muži, ženy spolu se závodem Central European CUP Final, kde jsou zastoupeny kategori U23, junioři a junuiorky, ženy + U23 a Masters 30, 40.

Nejdelší, náročnou trať (7 okruhů) v délce 36,4 km pojedou muži elite. Další kategorie hlavního závodu pojedou (5 okruhů) 26 km. Trať je velmi technicky náročná. Pojedou po  rozmanitém povrchu od asfaltu, po trávě, škváře, přes pilinopískový povrch až po bahnité části okolo potoků. Prudké sjezdy a výjezdy střídají přejezdy můstků přes potoky a náročné pasáže mezi kořeny stromů. Současné deštivé počasí udělá závod ještě náročnější.

Podle pořadatelů bude účast národních teamů v letošním roce rekordní. Vedle již stálých účastníků z Polska, Maďarska a Slovenska jsou přihlášené i národní teamy z Norska, Litvy, Ukrajiny a také z Nového Zélandu. Předběžný počet přihlášených je okolo 350 závodníků všech kategorií a typů závodů. Po celou dobu je připraven doprovodný program , občerstvení a závěrem bude jako tradičně ve 20 hodin AFTER BIKE PARTY

K místu závodu se lze dostat tramvajemi č. 11, 13 na konečnou zastávku na ulici Svornosti. Také na konečnou zastávku tramvají 2, 6, 7 na Výškovické ulici a pak pěšky Bělským lesem.

Další informace najdete na: www.ostravskychachar.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám