Hlavní obsah

Ostravské Trojhalí Karolina hostilo 6. ročník Gastrofestivalu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůně, dobré chutě, skvělé tekutiny a dobrá zábava. To byl program sobotního dne v Trojhalí Karolína. Od devíti hodin se zde konal 6. ročník Gastrofestivalu.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 1.10.2016. Trojhalí. 6. ročník Gastrofestivalu.

Článek

Menší hala hostila Dětskou scénu, na které se pořádaly divadelní představení, sportovní soutěže a dětské dílničky (od 9 do 14.30 hodin).

Ve velké hale zvané „zastřešené náměstí” se konalo vše do dospělé. Prostor nabízel řadu stánku s různými pochutinami a potravinovými výrobky především z regionů Moravskoslezského kraje a okolí.

Program byl založen na vaření různých jídel z kvalitních potravin. Nechyběla ani část s hmyzími pochoutkami, chillimanie, svět čaje a kuchařská show Radka Svačiny.

Program po celou dobu moderovali, ale také vařili a hodnotili výsledky soutěže ve vaření, špičkoví kuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina.

„Už jsem v Ostravě a Moravskoslezském kraji byl mnohokrát. My to tady máme rádi. Je to příjemné a sympatické místo, místo které je hodně dynamické, hodně se mění. Jsou tady skvělí lidé a nás to tady hodně baví. Jsou tu k dispozici výborné suroviny. Moravskoslezský kraj jako takový, včetně Ostravy, si myslím, že má všem návštěvníkům co nabídnout. Mé dojmy a zkušenost jsou jenom pozitivní,” řekl Filip Sajler.  

Gastrofestival uzavřel koncert slovenské kapely No Name.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám