Hlavní obsah

Ostravské muzeum chystá vzpomínkovou akci k výročí tragédie ve městě Chodžaly

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celodenní vzpomínková akce u příležitosti 21. výročí tragédie v karabašském městě Chodžaly se uskuteční v úterý 26. února v Ostravském muzeu.

Foto: Zdroj: www.xocali.org, www.azerbaijan.az

Ilustrační snímek.

Článek

Účastníci pietního setkání budou moci uctít památku hromadné vraždy spáchané arménskými ozbrojenci během konfliktu o Náhorní Karabach v noci z 25. na 26. února 1992. Zemřelo při ní 613 lidí.

V podloubí před vstupem do Ostravského muzea v Ostravě bude od dopoledních hodin promítáno pásmo dokumentů, videoklipů a fotoprezentací.

V 16.30 hodin se v podloubí u muzea uskuteční Pietní zastavení s krátkými projevy k uctění památky všech obětí masakru, se zapálením svící a možnosti vyjádřit sounáležitost s rodinami obětí a se vzkazem, který bude zaslán velvyslanectví Ázerbájdžánské republiky a společnosti Justice for Khojaly.

S krátkými projevy vystoupí PhDr. David Majer, historik umění Ostravského muzea a ředitel Ázerbájdžánského a kaspického kulturního fóra, a Ali Askerov, 1. rada Velvyslanectví Ázerbájdžánské republiky.

Více informací o aktivitách společnosti Justice for Khojaly, jež se problematikou konfliktu zabývá a usiluje o šíření informací o něm ve světě, lze nalézt na webových stránkách: www.justiceforkhojaly.org

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám