Hlavní obsah

Ostravské mototržiště se na pět dní promění v letní autokino

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Tržišti pro motoristy v Ostravě-Vítkovicích se ve dnech 22. až 26. srpna uskuteční již pátý ročník letního autokina.

Foto: Jiří Zerzoň
Článek

Přímo ze sedadel svých vozů, v nichž si diváci vyladí zvuk filmu prostřednictvím autorádia, mohou lidé v prostoru známé ostravské autoburzy sledovat filmy, které do Ostravy přiveze Kinematograf bratří Čadíků. 

Ve středu 22. srpna bude promítán film s titulky a s názvem Prci, prci, prcičky – školní sraz. O den později mohou diváci vidět film Rychle a zběsile 5, rovněž s titulky. A pak už následují tři české filmy: v pátek 24. srpna Nevinnost, o den později film V peřině a v neděli 26. srpna film Probudím se včera.

„Promítat budeme od půl deváté večer a vstupné za jeden automobil bude činit 120 korun,“ informovala Svatava Huťková, provozovatelka ostravského Tržiště pro motoristy. „V rámci netradičního kulturního zážitku, při němž si diváci ve svých vozech mohou připadat jako postavy z amerických filmů, se budou návštěvníci moci zapojit také do řetězu dobrých skutků a díky akci Pošli to dál přispět Martinu Zelinkovi, jedenáctiletému žákovi základní školy upoutanému na invalidní vozík, na zdvihací plošinu, kterou potřebuje ke vstupu do školy,“ uvedla Huťková.

Společnost Tržiště pro motoristy existuje v areálu umístěném u mimoúrovňové křižovatky Rudné s Místeckou ulicí již čtyřiadvacet let a je jedinou autoburzou v republice s tak dlouhou tradicí. Burza, na které návštěvníci naleznou nejen autodoplňky a náhradní díly vozů, ale také nářadí, stroje, stavební součásti i hračky, starožitnosti a kuriozity, je v provozu každou sobotu a neděli za každého počasí všech 52 týdnů v roce.

„A nejen to. Máme zde také stálé nájemce, jejichž prodejny jsou otevřeny v průběhu celého týdne,“ sdělila Svatava Huťková. Dodala, že pro víkendové prodejce autoburza v srpnu zprovoznila nové dřevěné a samozřejmě uzamykatelné stánky. Tato investice v celkové hodnotě 300 tisíc korun výrazně přispěla ke zpříjemnění prostoru tržiště, které si chce i do budoucna zachovat typickou atmosféru trhů, na něž jsou návštěvníci zvyklí například ze zahraničí. I proto se zde budou od září letošního roku konat každou první sobotu v měsíci floristické trhy plné květin a pomůcek pro zahradníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám