Hlavní obsah

Ostravské karatistky vybojovaly tituly mistryň světa

Novinky, Miloš Škoda

V pátek 1. dubna se 11 reprezentantů Ostravského klubu Shotokan Karate ATTFIS zúčastnilo 7. Mistrovství světa World Shotokan Federation, které hostila polská Bydhošť. Do Ostravy putoval titul mistrů světa karate v žákovské kategorii, pohár a tři zlaté medaile.

Foto: Jakub Škoda

Mistryně světa WSF s trenéry

Článek

Mistrovství se zúčastnilo zhruba tisíc závodníků ze 118 klubů z 37 zemí světa - zastoupeno bylo Polsko, Ukrajina, Turecko, Kazachstán, Uzbekistán, Rumunsko, Rusko, Palestina, Indie, Brazílie, ČR a další země. 

Historický úspěch zaznamenal ostravský klub, který na turnaji vybojoval tři zlaté medaile a titul mistryň světa a tři cenná 5. místa. Mistryněmi světa se staly - Amálie Ondroušková, Zuzana Hájková a Lucie Petrušková.

Těsně před konáním mistrovství se karatisté reprezentující klub zúčastnili třídenního přípravného velikonočního soustředění, které se konalo ve dnech 25. - 27. března v Ostravě-Porubě.

„Jde o jeden z největších úspěchů Moravskoslezského kraje v oblasti žákovského karate za poslední dobu, kdy dlouhodobou prací trenérů našeho klubu v oblasti rozvoje a podpory talentované mládeže dosahujeme kvalitních výsledků a titul mistryň světa je toho krásným důkazem. Chtěl bych poděkovat rodičům a hlavně všem závodníkům za reprezentaci města, Moravskoslezského kraje a České republiky na světovém šampionátu,” uvedl předseda a hlavní trenér ostravského klubu Miloš Škoda (2. Dan).

Lukáš Dobrozemský v kumite 6 - 7 let (-30 kg) bojoval v prvním kole se zástupcem Uzbekistánu, který jej bohužel porazil 4:3. Jakub Ferad v kata 12 - 13 let porazil v prvním kole zástupce Rumunska 5:0, ale ve druhém kole podlehl Turkovi 1:4.

Amálie Ondroušková v kata 10 - 11 let vyhrála první kolo 4:1 proti Češce, druhé kolo vyhrála 5:0 proti zástupkyni Gruzie a ve třetím kole (čtvrtfinále) podlehla 0:5 zástupkyni Turecka, která se stala mistryní světa. Eliška Čubová porazila v prvním kole Polku, v druhém však podlehla zástupkyni Indie. Lucie Petrušková podlehla 2:3.

Turnaje se zúčastnilo 11 reprezentantů: Amálie Ondroušková, Zuzana Hájková, Lucie Petrušková, Nikola Chybíková, Eliška Čubová, Vendula Brožová, Alex Kozubal, Lukáš Dobrozemský, Vojtěch Válek, Jiří Pochman a Jakub Ferad.

„Chtěli bychom poděkovat všem partnerům klubové reprezentace, kteří se podíleli na vybavení klubové reprezentace pro MS - pomohli nám Miroslav Chybík s. r. o., Shape Steel, Petron servis s. r. o., Domácí kavárna Hlučín, stěhování Herkules a firma Janowski - malby a nátěry,” uvedl Jakub Škoda, týmový manažer a fotograf reprezentace na MS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám