Hlavní obsah

Ostravská Multifunkční aula Gong obdržela prestižní titul Dům roku 2012

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Ostrava každoročně vybírá a oceňuje stavby, které byly dokončeny nebo rekonstruovány na území města Ostravy v hodnoceném období, a to formou soutěže o titul Dům roku. Tentokrát mohli investoři do soutěže přihlásit novostavby či rekonstrukce budov dokončené v letech 2011 a 2012.

Foto: Josef Zajíc

Dům roku 2012: Multifunkční aula Gong, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava.

Článek

Prestižní titul Dům roku, finanční ohodnocení ve výši 300 000 Kč a udělení bronzové plakety získala podle doporučení komise na základě souhlasu radních a zastupitelů stavba Multifunkční auly Gong.

V pořadí druhé vyhodnocené dílo obdrží odměnu ve výši 150 000 Kč. Připadne budově VŠB - TU Ostrava, nové Fakultě elektrotechniky a informatiky.

Kromě titulu Dům roku a odměny za 2. místo má Rada města Ostravy právo na doporučení komise udělit dalším budovám čestná uznání bez určení pořadí. V letošním roce ale tohoto práva nevyužila.

Podle informace tiskové mluvčí Statutárního města Ostravy Andrey Vojkovské porotu tvořili, stejně jako v přechozích letech, nezávislí experti z řad odborné veřejnosti, zástupci samosprávných orgánů městských obvodů. V porotě zasedli také zástupci města a odborů magistrátu. Ve stanoveném termínu bylo do soutěže odevzdáno celkem pět přihlášek na jednu novostavbu, dvě v kategorii rekonstrukce s novostavbou a dva objekty v kategorii rekonstrukce.

Slavnostní ocenění vítězů se uskuteční ve středu 5. června v prostorách loňského vítěze soutěže -  v Alternativní scéně Divadla loutek Ostrava.

V roce 2013 byl vyhlášen již 19. ročník této soutěže. První titul Dům roku v roce 1994 získala novostavba Čs. obchodní banky v Hollarově ulici. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám