Hlavní obsah

Ostravská Loděnice na řece Ostravici zažívá nebývalý zájem občanů

Novinky, Josef Zajíc

Program Olympijského parku Ostrava 2016 se přehoupl do své poslední třetiny. Areály, Masarykovo náměstí, Černá louka a Loděnice jsou stále zaplněné.

Foto: Josef Zajíc

Olympijský park Ostrava 2016. Loděnice 16.8.2016

Článek

Loděnice, která sídlí na pravém břehu řeky Ostravice, těsně pod soutokem s řekou Lučinou, nabízí občanům všech věkových kategorií především sportovní vyžití, ale také odpočinek a regeneraci v relax zóně - Copa Ostravica.

Zájemci mají také možnost vyzkoušet si  jízdu na sportovních lodích. Půjčit si mohou kajaky, kánoe, pramice a rafty. Začátečníci mohou Ostravici sjet s instruktorem vodních sportů, zkušenější mohou řeku sjet sami.

"Raději zůstanu u cyklistiky. Je to náročné, udržování rovnováhy a práce s pádlem. Ti, kteří jezdí závodně a jsou dokonce na olympiádě, se pěkně nadřou," komentoval jeden z účastníků jízdu na Ostravici.

Program Loděnice začíná, kromě pondělí a pátku, vždy od 9.00 do 19.00. V pondělí a pátek je program od 9.00 do 13.00 věnován dětem z příměstských táborů, pak pokračuje pro ostatní zájemce až do 19.00.  

Jízdu na sportovních lodích, kánoích nebo kajacích předvádějí sportovci, kteří se činnosti pravidelně věnují. V pondělí předvedla ukázku jízdy na divoké vodě a eskymácký obrat členka mládežnického klubu Poseidon.

"Z instruktážní a ukázkové činnosti na této Loděnici v rámci Olympijského parku Ostrava 2016 mám  radost. O vodácké sporty je velký zájem. Jsme tady tři instruktoři a šest dobrovolníků, stíháme všechny obsloužit. Někdy se tvoří fronty, ale zájemci jsou ukáznění a dovedou si na projížďku po řece počkat. Denně obsloužíme asi tisíc zájemců a to o víkendu 13. a 14. srpna Loděnicí prošlo každý den přes 1400 nadšenců. Předpokládáme, že se zvýší zájem o vodácké sportovní a turistické aktivity a že řeka Ostravice bude stále více využívaná," řekl vedoucí vodácké části Petr Goldmann, předseda sdružení Sportovní - klub.cz z Havířova a instruktor vodní turistiky a raftu.

Vedle nabídky vodních sportů mohli zájemci vyzkoušet také horolezeckou stěnu, kde probíhá výuka lezení s instruktory, in-line stezku, jízdu zručnosti na kole a také, posedět v již zmíněné relaxační zóně Copa Ostravica.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám