Hlavní obsah

Ostravská Galerii Mlejn zve na výstavu sedmnácti autorek

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 9. prosince již podeváté vystavují členky ROSKA Ostrava svá umělecká díla v Galerii Mlejn v Nádražní ulici 3136/138A. Výstava potrvá do 5. ledna.

Foto: Josef Zajíc

Roska v Galerii Mlejn v Ostravě. Výstava obrazů 17 členek potrvá do 5. ledna 2015.

Článek

Sedmnáct členek nestátní neziskové organizace ROSKA Ostrava, regionální organizace Unie ROSKA v ČR, vystavuje v Galerii Mlejn svá umělecká díla. Prezentují tak skutečnost, že i přes onemocnění závažnou nemocí mohou žít hodnotný život.

Návštěvník může zhlédnout různé techniky malířského umění od prosté kresby přes grafiku, malbu, ale také fotografii, fotokoláže, výšivky, krajky, rozměrnější díla tvořená různou malířskou technikou až po nejnáročnější techniky stylem malování horkým voskem.

Činnost organizace ROSKA Ostrava je věnována lidem s roztroušenou sklerózou mozkomíšní. Pořádají takové aktivity, které přispívají ke zkvalitnění života lidí s touto nemocí.

Sandra, jedna z vystavujících, mj. uvedla „Všem roskářům chci dodat pevnou vůli. Já nakonec, díky okolí, jsem se nesesypala. I když stav je složitý, dá se s ním žít. Každý den děkuji Bohu za probuzení, že mé srdce bije, že mé plíce dýchají, a tím vím, že žiju a mohu si další den naplno užít. Každý v sobě musí najít něco, co ho naplní, aby dokázal žít se svým handicapem, ale zároveň měl naplnění svého života.”

Galerie Mlejn nabízí rozlehlé půdní prostory v rozloze 160 metrů čtverečních. Otevírací doba je od pondělí do pátku od 10.00 do 17.00 hodin. Vernisáže jsou zahajovány vždy ve čtvrtek od 18,00 hodin.

Galerie Mlejn sídlí v Moravské Ostravě v Nádražní ulici 3136/138A. Téměř u galerie zastavují na zastávce Muglinovská tramvaje č. 1, 2, 8, 11, 14, 18 a autobusy č. 24, 33, 34, 49, 52, 56, 66, 67.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám