Hlavní obsah

Ostravská Evita se představila při veřejné generálce

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní divadlo moravskoslezské uvede ve spolupráci s produkční společností Andrewa Lloyda Webbera nejnovější autorizovanou podobu muzikálu Evita. Premiéra, pod režijním vedením Petra Gazdíka, který působí 15 let v Městském divadle v Brně, je na programu ve čtvrtek 20. března v Divadle Jiřího Myrona.

Foto: Josef Zajíc

Z generálky muzikálu Evita v divadle Jiřího Myrona. 19. 3.2014. Company a Tomáš Savka jako Che.

Článek

Ve středu 19. března v dopoledních hodinách proběhla veřejná generálka, kterou uvedl obecenstvu režisér Petr Gazdík. Upozornil přítomné, že jde ještě o generálku, že v inscenaci mohou být místa, která se budou ještě "čistit". „A také se může stát, že generálku přeruším a dám nové pokyny. Znamená to, že dnes toho uvidíte možná víc, ale za snížené vstupné,” konstatoval s úsměvem režisér.

Život Evy Perónové (na generálce hrála Radka Coufalová) se tak trochu podobá příběhu Popelky. Na rozdíl od pohádky byl však příběh skutečný. Z dívky, která vzešla z chudoby, se stala ženou argentinského diktátora Juana Dominga Peróna.

Takřka zázračný osud této mladé ženy, která zemřela ve svých 33 letech, inspiroval v polovině 70. let "sira britského muzikálu" Tima Rice k napsání muzikálového libreta. Tim Rice zlákal ke spolupráci skladatele Andrewa Lloyda Webera k napsání hudby. České texty zazněly v přebásnění Michaela Prostějovského.

Ostravského hudebního nastudování se chopil Jakub Žídek. V hlavních rolích Evity budou alternovat Radka Coufalová a Hana Fialová. V roli postavy Che diváci na generálce viděli známého zpěváka pražských muzikálů Tomáše Savku, který bude roli alternovat s Robertem Jíchou a Petrem Gazdíkem. V roli Juana Dominga Peróna diváci viděli Marcela Školoufa, který roli bude alternovat a Milanem Němcem.

V dalších rolích návštěvníci uvidí Romana Haroka, Roberta Jíchu, Veroniku Gidovou, Martinu Šnytovou a samozřejmě celý ansámbl operety / muzikálu Národního divadla moravskoslezského.

Tanečníci a herci tančí na scéně Ondřeje Zicha, na choreografii Lucie Holánkové v kostýmech Veroniky Babraj-Hindle. 

Premiéry budou ve čtvrtek 20. března v 18.30 v DJM a v sobotu 22. března v 18.30 tamtéž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám