Hlavní obsah

Ostravská babská kapela Kapriola bude křtít nové CD Evoluce

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Své třetí CD pod názvem Evoluce pokřtí v úterý 24. dubna v 19.30 v Garage clubu v Ostravě-Porubě ostravská babská kapela Kapriola.

Foto: Josef Zajíc

Kapela KAPRIOLA

Článek

Sešly se ve zkušebně rodinného domku kdesi v okolí Ostravy. Místnost byla větší než malá, ale dostatečně velká, aby se tam umístila sada bubnů, dvě kytary, baskytara, reproduktory, mikrofony, šňůry, židle - a především pět krásných slečen, studentek, maminek, manželek, zaměstnankyň a vysokoškolsky hudebně vzdělaných žen, které dohromady tvoří ostravskou babskou kapelu Kapriola.

V úterý 24. dubna budou křtít své třetí CD s názvem Evoluce. "Kapelu jsme založily v roce 2003. Chtěla jsem výhradně holčičí kapelu. To ale bylo dost těžké. Sehnat bubenici bylo v určitém období nesmírně náročné. V průběhu devíti let se vystřídalo pět kluků a tři holky. V současné době už jsme se našly. Jsme kompletní dívčí, ženská kapela. Sedíme si myšlenkově, hudebně i lidsky. Rády se vidíme, rády zkoušíme a hrajeme na koncertech. To je devítiletý vývoj. Proto název CD Evoluce," uvedla vedoucí a zakladatelka kapely Michaela Ripková.

Hudbu a texty skládá a píše vedoucí kapely Dona Michelle, jak si sama říká. V textech i hudebně se posunuly od ostravských, romantických příběhu k textům náročnějším, ale vždy vycházejícím z nitra textařky a skladatelky, která do svých vět a tónů přenáší abstrakci, emoce, myšlenky prožitého života a okamžitých nálad. To vše se uložilo a za devět let působnosti kapely se cizelovalo a vytříbilo do nového CD EVOLUCE aneb Za dveřmi je nahý chlap...

Evoluci budou křtít členky ostravské babské kapely KAPRIOLA v obsazení: baskytara Barbora Kaserovská-Bassbarelle, kytara Jana Sabolová-Jane, bicí Marcela Gielerová- Mercy, zpěv Markéta Odlévaková-Marqui a vedoucí kapely - kytara, housle Michaela Ripková-Dona Michelle.

Další podrobnosti na: www.kapriola.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám