Článek
Soutěž se konala od dopoledních hodin 16. června v areálu Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce v Krakovské ulici 1095.
Korespondenční soutěže se v dubnu zúčastnilo 23 jídelen základních a mateřských škol v Ostravě. Poslaly recepty, přehledy potravinových košů a fotografie uvařených jídel na téma Králičí maso a mléčný dezert.
Z těchto soutěžících odborná porota vybrala pět finalistů. Do finále postoupily čtyři kuchařky a jeden kuchař. Ti v úterý 16. června uvařili v Gastrocentru Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce kompletní jídlo, tedy polévku, hlavní chod a mléčný dezert.
Ceny předával Ing. Zbyněk Pražák, Ph.D., náměstek primátora města Ostravy, RNDr. Jitka Krmíčková, metodik školních jídelen Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, a Ing. Marta Szüczová, vedoucí oddělení vzdělanosti Ostravského magistrátu.
Cenu za nejchutnější pokrm obdržel jediný kuchař - Vladimír Lesák ze ZŠ Ivana Sekaniny z Ostravy-Poruby.
Cenu za nejoriginálnější pokrm získala Marina Raczová z mateřské školy Ostrava-Mariánské Hory.
Za nejzdravější pokrm cenu dostala Radka Čechová ze ZŠ a MŠ Ostrava-Zábřeh, Matrosovova ulice.
Cenu za nejnápadnější český pokrm dostala Eva Adamcová z mateřské školy Ostrava-Zábřeh v ulici Za Školou.
Titul za nejzručnější přípravu kuchaře získala Slávka Kopasová ze ZŠ a MŠ Ostrava-Hrabůvka, Alberta Kučery.