Hlavní obsah

Ostrava vyhodnotila projekt Školní jídelna zdravě a chutně

Novinky, Josef Zajíc

Statutární město Ostrava vyhlásilo v dubnu soutěžní projekt pro ostravské školní jídelny Školní jídelna zdravě a chutně. Pět finalistů soutěže uvařilo pod bedlivou kontrolou odborných rozhodčích jídlo obsahující králičí maso a mléčný dezert.

Foto: Josef Zajíc

Školní jídelny zdravě a chutně. Ostrava 16.6.2015. Kuchař Vladimír Lesák převzal cenu od Ing. Zbyňka Pražáka.

Článek

Soutěž se konala od dopoledních hodin 16. června v areálu Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce v Krakovské ulici 1095.

Korespondenční soutěže se v dubnu zúčastnilo 23 jídelen základních a mateřských škol v Ostravě. Poslaly recepty, přehledy potravinových košů a fotografie uvařených jídel na téma Králičí maso a mléčný dezert.

Z těchto soutěžících odborná porota vybrala pět finalistů. Do finále postoupily čtyři kuchařky a jeden kuchař. Ti v úterý 16. června uvařili v Gastrocentru Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce kompletní jídlo, tedy polévku, hlavní chod a mléčný dezert.

Ceny předával Ing. Zbyněk Pražák, Ph.D., náměstek primátora města Ostravy, RNDr. Jitka Krmíčková, metodik školních jídelen Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, a Ing. Marta Szüczová, vedoucí oddělení vzdělanosti Ostravského magistrátu.

Cenu za nejchutnější pokrm obdržel jediný kuchař - Vladimír Lesák ze ZŠ Ivana Sekaniny z Ostravy-Poruby.

Cenu za nejoriginálnější pokrm získala Marina Raczová z mateřské školy Ostrava-Mariánské Hory.

Za nejzdravější pokrm cenu dostala Radka Čechová ze ZŠ a MŠ Ostrava-Zábřeh, Matrosovova ulice.

Cenu za nejnápadnější český pokrm dostala Eva Adamcová z mateřské školy Ostrava-Zábřeh v ulici Za Školou.

Titul za nejzručnější přípravu kuchaře získala Slávka Kopasová ze ZŠ a MŠ Ostrava-Hrabůvka, Alberta Kučery.

Související témata:

Výběr článků

Načítám