Hlavní obsah

Ostrava vloží téměř půl miliardy do sportu

Novinky, Josef Zajíc

Na podporu sportu je pro rok 2018 v ostravském rozpočtu alokováno celkem 473 miliónů korun. Jedná se o investiční a neinvestiční dotace obchodním společnostem, dotace, podporu profesionálních klubů, výchovu talentů i podporu menších sportovních odvětví a rekreačních sportovců.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 15.3.2018 Ostrava dává peníze na podporu sportu. Akce v atletické hale.

Článek

Ostrava tedy investuje v porovnání s rokem 2017 do této oblasti o 23 000 000 korun více.

„Ostrava je městem sportu. Dokládá to zájem fanoušků i členů jednotlivých klubů. Zvyšuje se také počet dětí, které se sportu věnují organizovaně. V pravidelných intervalech se ve městě konají světové šampionáty i týmová utkání a organizátoři si nás volí, protože vědí, že mistrovství umíme zorganizovat a že ve městě jsou fanoušci, kteří si akce nenechají ujít. Zároveň pracujeme na modernizaci sportovní infrastruktury a jejím dobudování, abychom aktivním i pasivním sportovcům nabídli standardy přinejmenším evropského formátu. Jsem přesvědčen, že se nám to daří,” komentoval rozdělení financí Vladimír Cigánek, náměstek primátora města Ostravy pro sport.

V souhrnné částce 473 miliónů korun jsou zahrnuty také každoroční dotace do sportovní oblasti. Zastupitelé města schválili na svém zasedání 7. března na základě návrhu Komise pro sport a volný čas rady města Ostravy v oblasti Tělovýchova a sport dotace v celkové výši 33 miliónů korun 204 projektům.

V oblasti Vrcholový sport dotace ve výši 78 miliónů korun celkem 20 projektům. V červnu letošního roku budou dále rozděleny dotace z dotačního programu na poskytování peněžních prostředků z rozpočtu statutárního města Ostravy a výnosu daně z hazardních her. Předpokládaná částka činí 53 miliónů korun.

Ostrava finančně podporuje i řadu konaných významných akcí města Ostravy pro rok 2018.

Mezi již realizované významné sportovní podniky patří: Czech Indoor Gala Ostrava 2018, Olympijský festival Ostrava 2018, City cross sprint Ostrava 2018.

Uskuteční se:

6. a 7. dubna Utkání české daviscupové reprezentace Group I. DAVIS CUP by BNP Paribas 2018, 21. dubna Superfinále florbalu 2018, 28. dubna - 6. května Mezinárodní šachový festival Ostravský koník 2018, 31. dubna - 6. května Mezinárodní tenisový turnaj mužů 2018 - Prosperita OPEN, 26. května Český  běh žen, 13. června Zlatá tretra Ostrava IAAF World Challenge, 15. a 16. června LifelnLine Tour 2018, 20. - 24. června Turnaj světové série FIVB v plážovém volejbale, 8. a 9. září Kontinentální pohár IAAF 2018, 6. a 7. října WDSF Mistrovství světa v latinskoamerických tancích a CZECH DANCE OPEN Ostrava 2018 - Galashow s Latinou, celoroční podpora CISO - Centrum individuálních sportů Ostrava .

Významnou položkou jsou investice. Na dokončení druhé etapy Sportovního areálu U Cementárny je letos plánováno 94 miliónů korun, rekonstrukce plochých střech a výměna osvětlení Multifunkčního areálu (zimního stadionu) v Ostravě-Porubě si vyžádá 33 miliónů korun, stavební úpravy Městského stadionu vyjdou na 18 miliónů korun a stavební úpravy Ostrava Arény na 7,5 miliónu korun. V plánu je i rekonstrukce sportovního areálu Bazaly, na kterou je připraveno 50 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám