Hlavní obsah

Ostrava v barvách noci ožije před zraky návštěvníků vyhlídkové věže

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S koncem měsíce srpna zve Ostravský informační servis na vyhlídkovou věž všechny návštěvníky, kteří se chtějí podívat na Ostravu pod rouškou tmy. Prodlouženou dobu OIS zařazuje vždy na začátku a konci prázdnin. V sobotu 30. srpna budou mít otevřeno od 9 do 23 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava v barvách noci: Pohled na ulici 30. dubna

Článek

Návštěvník Ostravského informačního centra na vyhlídkové věži Nové radnice na Prokešově náměstí bude mít v soboru možnost vidět Ostravu za dne, v oranžové záři zacházejícího slunce i v barvách noci.

„Návštěvníci jsou většinou překvapeni, co vše je po setmění z věže, která je nejvyšší radniční věží v České republice, vidět. Na první pohled zaujme osvětlená katedrála Božského spasitele sousedící s Divadlem Jiřího Myrona, obchodní centrum FORUM Nová Karolina, Arcelor Mittal, důlní věž a Vysoká pec č. 1 Dolní oblasti Vítkovic a další spletité cesty různých světýlek, které návštěvníky zavedou pohledem až do Polska,” láká na noční prohlídku průvodkyně Sylva Burgertová.

I ve večerních hodinách budou na 85 metrů vysoké věži samozřejmě k dispozici průvodci, kteří zájemcům podají výklad o historii a zajímavostech města ve výhledu do čtyř světových stran.

Na neděli 31. srpna chystají průvodci akci Kostely Moravské Ostravy a 6. září se půjde Po schodech na věž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám