Hlavní obsah

Oslavy Dne dětí deště posunuly o týden, na zážitcích to nic neubralo

Novinky, Jiří Bulín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den dětí je spjatý s datem 1. června., a tak tomu mělo být i v letošním roce, kdy pracovníci Domu dětí a mládeže Kamarád v Třemošné připravili zábavné odpoledne na sobotu pro třemošenské a na neděli pro zručsko-senecké děti. Z důvodu vytrvalých dešťů byly ovšem obě akce přesunuty o týden později, i tak si ale děti svůj den patřičně užily.

Foto: Jiří Bulín

Den dětí ve Třemošné

Článek

Ve Třemošné se konal den dětí v areálu TJ Sokol Třemošná. Zde se dětem představili pejskové na překážkové dráze z kynologického svazu Křimice.

S historickými vozidly i v uniformách nás navštívili členové plzeňského historického klubu. Velké modely létajících vrtulníků i pozemní techniky, se kterými přijeli členové leteckého modelářského klubu z Plzně, ovládly prostor na fotbalovém hřišti u TJ Tatran Třemošná.

Házení lasem, rýžování zlata a práskání bičem si mohly děti vyzkoušet na stanovištích připravených kovboji z Westernového městečka Plzeň-Radčice, kteří předvedli i několik kousků ze svého umění. Nechyběly ani ukázky bojového umění studentů VOŠ bezpečnostního a právního studia.

Děti si měly dále možnost zaskákat na pětimetrové trampolíně, nechat se ozdobit malůvkami na obličej, nebo plnit úkoly, za které byly na konec odměněny. Zajímavým prvkem soutěží byly „opilecké brýle“ z BESIPu, které simulovaly hladinu 1,5 a 2,5 promile alkoholu v krvi. Toto stanoviště si vyzkoušel nejen zástup dětí, ale i mnoho rodičů, zejména tatínků.

Ve Zruči nám svůj prostor propůjčili zručští dobrovolní hasiči, kteří poskytli nejen zázemí, ale sami se aktivně zapojili do průběhu dne dětí a umožnili dětem střelbu ze vzduchovek, vyzkoušet si dýchací přístroj, který hasiči používají při zásazích a v neposlední řadě občerstvení.

Stejně jako v Třemošné Dům dětí a mládeže Kamarád nachystal pro děti pětimetrovou trampolínu, „opilecké brýle" z BESIPu, balónky s héliem a spoustu dalšího. O kulturní program se postaraly děti z kroužku Karate a Zumby DDM Kamarád, dále pro velké i malé diváky vystoupila šermířská skupina ABADON z Plzně. Velmi populární atrakcí byl aquazorbing na hasičské nádrži, a také možnost povozit se na živém koni.

Závěrem bychom rádi poděkovali všem účinkujícím, sponzorům za podporu a dobrovolníkům za obětavou pomoc, jak při přípravě, tak při průběhu obou dnů dětí. Ještě jednou moc děkujeme a těšíme se na příštích akcích na viděnou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám