Hlavní obsah

Osek plný zážitků: v korunách stromů i na koupališti

Novinky, Petr Šíla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Osek nejen pro návštěvníky připravilo několik atraktivních novinek.

Foto: Petr Šíla

Osek plný zážitků

Článek

Ojedinělá atrakce - 3D bludiště v korunách stromů - je otevřena od června ve všední dny do 19:00, o víkendech pak do 20:00. Návštěvníkům je nově k dispozici prodej pestrého občerstvení jak pro rodiče, tak pro jejich ratolesti. Novinkou je také dostupnost bezplatné Wi-Fi sítě v okolí atrakce. Vstupné do 3D bludiště je 50 Kč a obsluha přijímá i bezkontaktní platební karty.

V okolí 3D bludiště se nachází necelá desítka cvičebních prvků, kde si může zacvičit celá rodina. Okolí lze projet na bruslích po in line dráze.

Milovníci koupáni si přijdou v Oseku na své. Od června do srpna je v provozu přírodní koupaliště s vlastní čističkou vody. Samozřejmostí je sociální zázemí. Výletníci, kteří přehodnotí svůj denní záměr pod vlivem úmorného letního sluníčka, zajisté uvítají pohodu u vody, kterou Osek nabízí.

Slyšeli jste někdo o discgolfu? Discgolf je jedním z nejrozšířenějších sportů s létajícím diskem, odvozeným z klasického golfu. Vznikl v 70. letech v USA a získává stále více příznivců na celém světě. Cílem hry je podobně jako v golfu dokončit jamku co nejmenším počtem úderů – tedy hodů.

Přesně takové hřiště je v Oseku - půjčovna disků je v Informačním a turistickém centru, v restauraci Černý orel, v restauraci Horal a v recepci Autocampu Osek. Hra je zdarma, platí se jen záloha za disk.

Milovníci běžných sportů ocení multifunkční městský sportovní areál, kde si mimo fotbalu mohou zahrát třeba i volejbal nebo nohejbal. V dohledné době bude v provozu také nová lezecká stěna, která je uvnitř sportovního areálu.

Přehled dalších aktivit najdete v přiloženém obrázku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám