Hlavní obsah

Osada Bílý zajíc pořádala již pošesté country bál

Novinky, Jiří Růzha

V sobotu 24. května proběhl na základně T.O.Bílý zajíc Libochovice již po šesté tradiční country bál

Foto: Jiří Růzha

Country bál Bílého zajíce v Libochovicích - Karavana to rozjíždí

Článek

Meteorologická předpověď byla ovšem nekompromisní – přívalové deště. Také jste si všimli toho, že špatné počasí jim vždy vyjde? Prostě úderem půl páté začalo pršet a přišla veliká bouřka, kroupy a pak jen lilo a lilo. Takový začátek country bálu si nikdo nepředstavoval.

Na pátou hodinu odpolední přijela na osadu country skupina Karavana z Lovosic, která v rychlosti přeběhla do klubovny a společně s organizátory čekala až to boží dopuštění přejde.

Po téměř dvou hodinách vysvitlo sluníčko... A tak hurá dostavět jeviště, utřít mokré stoly a židle, zamést taneční parket. Skupina Karavana začala hrát a postupně se dostávala do špičkové nálady a spolu s ní se zdvíhala i nálada všech. Moc lidí nepřišlo, ale nepřítomní udělali chybu. Nakonec bylo 45 skvěle se bavících, tancujících, popíjejících, narozeniny slavících a zpívajících až do půlnoci a jak nikdy oblečených - prostě v teplácích a domácí obuvi.

Na country bále měly též vystoupit taneční skupiny Bílý zajíc a Lucarino Dance - tato skupina složená výhradně z mentálně postižených tanečníků je u Bílého zajíce častým hostem a dá se říci, že osada se stala takovým neveřejným patronem skupiny. Ale po dohodě zůstalo nakonec jen při takovém tom domácím tančení. Parket se pomalu zaplnil tančícími, občerstvení bylo za lidové ceny, no prostě bál pod širým nebem, jak má být.

Kapela Karavana hrála k tanci a poslechu až do hodiny půlnoční. Po té byl Country bál ukončen. Všem se moc líbilo a těší se na další akce, které pro své příznivce pořádá T.O.Bílý zajíc Libochovice.

Reklama

Výběr článků

Načítám