Hlavní obsah

Organizátor pražské Vaší ligy: Práce mi spadla z nebes

Novinky, Michaela Nováková

Je obklopen mladými lidmi a dělá to, co ho baví. Řeč je o šéfovi pražské buňky VAŠÍ LIGY, sportovní amatérské ligy. Už pět let organizuje sporty jako je badminton, squash, tenis a beach volejbal a stále neztrácí elán, naopak. „Z turnajů přicházím psychicky nabitý,“ říká Jakub Hojer.

Foto: Michaela Nováková
Článek

Zeptám se přímo. Věnujete se VAŠÍ LIZE na plný úvazek nebo je to jen přivýdělek, práce bokem? Neumím si moc dobře představit, co všechno organizátor jedné pražské ligy dělá.

Já se starám o celou Prahu, o všechny čtyři sporty. Je toho dost, takže bych LIGU nemohl dělat na částečný úvazek. Časově to v některých měsících vychází na dvanáct až čtrnáct hodin práce denně, a to počítám i víkendy. Jsou to většinou měsíce jako září, leden a květen, kdy nabíráme lidi do celé sezony. V ostatních měsících je to méně, ale pro představu, co dělám – komunikuji s hráči, řeším jejich dotazy, e-mailem či telefonicky, chodím na schůzky, sháním ceny a další benefity pro hráče, domlouvám sponzory a hlavně domlouvám slevy ve sportcentrech pro hráče VAŠÍ LIGY. Dále organizuji turnaje, dva, tři, někdy až čtyři do měsíce.

Hráči LIGY platí pětistovku za celou sezónu, což jsou čtyři měsíce. Co si vlastně předplácí?

V té pětistovce jsou slevy na kurty, slevy u obchodních partnerů, jsou tam čtyři soupeři měsíčně, web s elektronickou peněženkou, vynikající domlouvací systém a ceny pro hráče. Uvědomuji si, že jsme ve srovnání s jinými ligami o něco dražší, nicméně chci, aby naši hráči měli pocit, že ty peníze dávají za dobrý produkt. Teď třeba dostali všichni hráči, co jsou v lize, jednodenní vstup do Holmes Place na Andělu, kam běžně stojí vstup devět set korun. V neposlední řadě potom putuje dvacetikoruna z každého startovného na Nadaci Jedličkova ústavu.

Co obnáší komunikace s hráči?

Od hráčů mi chodí přibližně padesát e-mailů denně, těsně před spuštěním sezóny je to pak třeba sto e-mailů každý den. Ptají se na různé věci. Od toho, jak liga funguje, přes reklamaci výsledků, dotazy k výsledkům a rozřazení až k tomu, že některý hráč nereaguje na termín. Řeším to pak za něj.

Jak VAŠE LIGA funguje?

Každý měsíc dodáme hráčům kontakty na čtyři soupeře, takže sportují pravidelně, což se jim dříve nedařilo. Hráči podle výsledků potom buď postupují, nebo sestupují. Navíc je skvělé, že zápasy mohou odehrávat kdykoliv a kdekoliv. Nejsou vázaní na určité sportcentrum, domluví se na čase a na místě, které jim právě vyhovuje.

VAŠÍ LIGU děláte už pět let. Baví vás pořád a hrajete ji vy sám?

Je to skvělá práce, mám ji hrozně moc rád, a když jsem začínal, tak jsem si nedokázal představit, že se tím jednou budu živit, protože mi to v podstatě spadlo z nebe. Začalo to tím, že mě zakladatelé ligy požádali, jestli bych zorganizoval jeden beachvolejbalový turnaj a skončilo to tím, že mě to živí a je to můj život. Ligu hraju, a to beach volejbal.

Jestli dobře počítám, tak už běží sedmý ročník ligy...

Přesně tak. Neskutečně to letí. Teď v únoru nám zrovna začíná další sezóna. Pro všechny zájemce je tedy přihlašování otevřeno do konce ledna. Na závěr bych rád řekl, že není třeba bát se slova liga. Hrají nás všechny věkové skupiny a výběr úrovní je veliký. Od začátečníků až po velmi pokročilé.

Reklama

Výběr článků

Načítám