Hlavní obsah

Opilý otec vyhodil z domu svého pětiletého syna

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně nepříjemný zážitek má za sebou teprve pětiletý chlapec z Karviné, kterého o víkendu jeho silně opilý šestačtyřicetiletý otec vyhodil z domu. Chlapec si sbalil dvě tašky a odešel.

Foto: MP Karviná

Ilustrační foto

Článek

Svého brášku začala hledat o tři roky starší sestra a na pomoc byli přivoláni i karvinští strážníci, kteří kontaktovali i sociální pracovnici.

Na tísňovou linku městské policie totiž jeden z občanů oznámil, že se nedaleko házenkářské haly v Karviné-Novém Městě zdržuje malé děvče, které se zřejmě ztratilo rodičům.

Strážníci se na místě od osmileté dívky dozvěděli, že hledá svého pětiletého bratra, kterého jeho šestačtyřicetiletý otec vyhnal z domu. Hošík si prý sbalil jen dvě nákupní tašky se svým oblečením a odešel neznámo kde.

„V domě bydliště rodiny nezletilců vypověděl soused, že s hochem hovořil, kdy mu měl sdělit, že jej podnapilý otec vyhodil z domu. Poté, kdy se mu dítě podařilo uklidnit, odeslal jej domů. Tam však nedošel,” dodal zástupce ředitele Městské policie Karviná Václav Ožana.

Ukrýval se v křoví

Po chvíli pátrání se strážníkům podařilo hocha nalézt, jak se ukrývá v křoví o několik ulic dále. Pro podezření ze spáchání trestného činu byla věc oznámena také Policii ČR. Strážníci dále poskytli ochranu sociální pracovnici při místním šetření v místě bydliště nezletilců, jelikož hrozilo její napadení ze strany jejich podnapilého otce.

„Ten musel být následně převezen pro silnou podnapilost k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. Průběh rodinného dramatu a vyhození dítěte z domu svědecky potvrdila také babička nezletilců,” uzavřel Ožana s tím, že věc je dále v šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám