Hlavní obsah

Opilec škrtil těhotnou družku a vyhrožoval jí zabitím

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rukou policistů se v pátek 8. února ocitl devětadvacetiletý muž z Chrudimi. Na pomoc je povolala jeho těhotná družka, kterou v opilosti škrtil a vyhrožoval jí zabitím. Muže vykázali z bytu, za vyhrožování a omezování osobní svobody mu hrozí až tři roky vězení. Zraněná žena skončila v nemocnici.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Podle dosavadního šetření došlo v bytě dvojice ke slovní rozepři mezi mužem a jeho třiadvacetiletou těhotnou družkou. "Silně opilý muž jí nejdříve vzal mobilní telefon a klíče od bytu, žena ale stačila z bytu utéct oknem. Násilník ji ale dostihl a dovlekl zpět do bytu, kde ji fyzicky napadl, vyhrožoval jí zabitím a následně ji začal škrtit," popsal domácí bitvu policejní mluvčí Jiří Tesař.

Když muž ženu pustil a vzdálil se z pokoje, vyděšené nastávající matce se podařilo zamknout dveře a znovu utéct oknem. Incident okamžitě nahlásila policistům, kteří ji dopravili do nemocnice k ošetření.

Muž si ještě téhož dne převzal sdělení podezření z přečinů nebezpečného vyhrožování a omezování osobní svobody. Navíc se nemohl vrátit zpět do bytu, neboť byl na 10 dnů vykázán. Své násilnické chování bude vysvětlovat u soudu. V případě prokázání viny mu hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám