Hlavní obsah

Opilec, migrant nebo cyklista? Poddvorovští umí z dýní vyrobit cokoliv

Novinky, Zdeněk Šmýd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou za rok zamíří do slováckého Starého Poddvorova davy. Přiláká je víkend, kdy se na předzahrádkách obyvatel objeví stovky dýňových výtvorů. Letos populární akce připadla na 15. a 16. září.

Foto: Zdeněk Šmýd

Dýně a folklór k sobě ve Starém Poddvorově patří.

Článek

Ze sousedské zábavy se vyklubala akce, která je vyhledávanou atrakcí. Obyvatelé Starého Poddvorova na Slovácku každoročně předvádějí, že při práci s dýněmi nezná jejich fantazie mezí. Z této zeleniny vytvářejí celé instalace. V minulých ročnících byla k vidění kompletní cimbálová muzika, migranti, Otík s panem Pávkem z nesmrtelné Vesničky mé střediskové, cyklisti, různé výjevy z vesnického života i roztodivné druhy zvířat.

Procházka vesnicí tak návštěvníkům může zabrat opravdu dlouhý čas. Mnohdy napoprvé některé výtvory přehlédnou. Vyplatí se projít opravdu každou ulicí.

Dýňový víkend roku 2018 se koná 15. a 16. září. Kdo chce vidět místní při práci, může přijít už v pátek večer. Kdo si chce užít už hotové a do detailu připravené výtvory, může dorazit od sobotního rána až do nedělního večera. V nejhorším případě i v následujících pracovních dnech. To už ale musí mít na paměti, že dýně podléhají zkáze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám