Hlavní obsah

Ondřej Záruba vystaví ve Zlatém jablku fotografie ze závodů RC modelů aut

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínské Zlaté jablko bude od 1. července hostit další unikátní výstavu fotografií. Po netradičním závodu RC modelů aut v parkovacím domě na závěr loňského roku nabídne nyní fanouškům tohoto sportu expozici fotografií Ondřeje Záruby z prostředí unikátních závodů šampionátu Intercup.

Foto: Ondřej Záruba
Článek

Na začátek prázdnin připravilo Zlaté jablko výstavu fotografií speciálně pro všechny malé i velké příznivce motorismu a závodění. Jejím autorem je fotograf a cestovatel Ondřej Záruba, jehož fotky návštěvníci centra již dobře znají. Tentokrát však snímky úchvatných přírodních scenérií z různých koutů světa vystřídají reportážní fotografie unikátních závodů zmenšených modelů aut v poměru 1:10.

Stejně jako tomu bylo v případě předchozích expozic, se jedná o snímky originální, které divákovi nabízejí neuvěřitelnou podívanou. Fotograf totiž nezachytil objektivem svého fotoaparátu pouze statické RC modely aut, ale také atmosféru soutěžního klání, která panuje při závodech rally šampionátu Intercup, který se již dlouho jezdí ve Zlíně a okolí.  „Tento typ závodů je poměrně raritní, protože se jezdí ve složitém lesním terénu a modeláři, kteří auta ovládají, za nimi musí běhat,“ uvedl fotograf Ondřej Záruba.

Výstava složená ze 40 snímků ve formátu 54 x 36 cm bude k vidění v přízemí hlavní galerie Zlatého jablka od 1. do 14. července. Poté se přesune do Prahy, kde bude k vidění dalších čtrnáct dní.

Ondřej Záruba

Vášnivý amatérský fotograf a cestovatel se narodil ve Zlíně, kde také v současné době žije a pracuje. O fotografování se začal intenzivně zajímat v roce 2006, kdy si pořídil svoji první zrcadlovku. Tehdy si také začal plnit svůj sen o cestování. Na svých cestách fotografuje vše, co se mu dostane před objektiv – krajinu, lidi, zvířata i architekturu. K jeho oblíbeným tématům však patří také sport a Rally RC modelů obzvlášť, protože jej jejich velkým fanouškem a sám se jich aktivně účastní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám