Hlavní obsah

Ondřej Sokol z Partičky režíruje Krásno

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ondřej Sokol natáčí nový film, ve kterém si nejen zahraje, ale poprvé se ujme i režie. Film Krásno je označován za černou komedii.

Foto: love.FRAME

Karel Roden, Jana Krausová a Jaroslav Plesl

Článek

Film Krásno bude vtipný, chytrý, komediální, ale zároveň šokující, absurdní, napínavý a díky osobitému režisérovi Ondřeji Sokolovi rozhodně zajímavý a nepřehlédnutelný. Tuto komedii s kriminální zápletkou a překvapivou pointou napsal sám režisér spolu se svým přítelem z dětství a kolegou hercem Martinem Fingerem na motivy autobiografických událostí.

Jejich návrat do rodného Šumperka, kde se také většina filmu natáčí, se skutečně před časem odehrál, otázkou je, co všechno ve filmu jsou ale skutečné zážitky, a co už je dílem fantazie autorů…

Příběh snímku, ve kterém se mísí absurdní drama s černým humorem, začíná příjezdem hlavních hrdinů do města, kde hodlají „vyšetřit“ okolnosti nevyjasněného úmrtí matky jednoho z nich. Následně umírá i otec a nepřítelem číslo jedna se tak stává macecha. V kontextu ospalého města, ve kterém se čas zastavil před mnoha lety, se roztáčí spirála zamotaných situací, úletů a absurdních činů, které končí pointou jak vystřiženou z tarantinovských trháků.

Jak celý film dopadne, na to si budeme muset počkat do 30. ledna 2014, kdy bude premiéra. Ve fiulmu kromě Ondřeje Sokola uvidíme Martina Fingera, Karla Rodena, Janu Krausovou, Davida Matáska, Zuzanu Stavnou, Michala Suchánka a mnoho dalších známých herců.

Na úterní tiskovce jsme se též dozvěděli, že právě začíná natáčení snímku v Praze na Žižkově, či v ateliérech Letňany, kde by vše mělo skončit začátkem července. Poslední klapka padne u vodní nádrže Krásná, z níž vychází i název filmu.

Zajímavostí tohoto snímku je fakt, že na jeho vznik mohou přispět sami diváci. Producenti se totiž rozhodli dofinancovat film v naší kinematografii ojedinělým způsobem takzvaného crowdfundingu. V historii se můžeme u nás s něčím podobným setkat, když lidé přispívali na dostavbu Národního divadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám