Hlavní obsah

Ondřej Havelka a Melody Makers zahrají jazz a swing v zahradě zámku Mníšku pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci Mníšeckého kulturního léta se zájemci na závěr prázdnin mohou těšit na koncert skupiny Melody Makers, zpěv Ondřeje Havelky a s nimi na atmosféru první republiky. To nejznámější z repertoáru zazní pod širým nebem v romantickém prostředí zámecké zahrady v neděli 30. srpna od 20 hodin.

Foto: archiv zámku Mníšku pod Brdy
Článek

Zámek Mníšek pod Brdy se pyšní svými prvorepublikovými interiéry, a tak se konec léta a letních prázdnin stylově odehraje ve znamení koncertu oblíbené skupiny Melody Makers, který proběhne v neděli 30. srpna ve 20:00 hodin. Je určen milovníkům doby první republiky i všem ostatním, kteří dokáží ocenit kvalitní melodie.

Známý herec a zpěvák Ondřej Havelka, představitel dokonalého prvorepublikového gentlemana Jiřího Oulického v nezapomenutelném Saturninovi, nás svým přednesem vrátí do časů 30. let minulého století, kdy letěl jazz a swing, po světě chodili ustrojení pánové a elegantní dámy, žilo se pomalu a nikam se nespěchalo.

Jednu ze svých nejznámějších postav, se kterou je většinou veřejnosti neomylně spojován, natočil Ondřej Havelka jako film i seriál roku 1994. „Minulý měsíc jsem si najal sluhu,” oznamuje věcně Jiří Oulický na začátku slavného humoristického románu Zdeňka Jirotky. To ještě netušil, jaké zapeklité situace a zvraty ho se sluhou Saturninem čekají. Přes všechna překvapení, jež mu soužití s ním přinášelo, ale zůstal vždy dokonalým gentlemanem.

Jako uhlazený elegán z románu se představí Ondřej Havelka i na zámku v Mníšku. Svůj swingový big-band založil v roce 1995 a v zámecké zahradě nám představí to nejlepší ze svého repertoáru. Orchestr tvoří patnáct hudebníků, při svých koncertních show navozují náladu starých časů nejen melodiemi, ale i kostýmy, účesy, typickými dobovými způsoby, nadhledem a jemným humorem.

Reklama

Výběr článků

Načítám