Hlavní obsah

Olympijský projekt pomohl jihočeskému baseballu

Novinky, Lenka Pokorná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě nová basebalová hřiště, skvělá propagace města a jeho okolí, zvýšení prestiže sportovně relaxačního areálu a nárůst tržeb místních restauratérů, poskytovatelů ubytování a dalších podnikatelů v oblasti služeb. Tak hodnotí přínos projektu Jižní Čechy olympijské v Hluboké nad Vltavou.

Foto: Baseball & Softball Club

Na Hlubockých baseballových hřištích trénují děti již od šesti let.

Článek

Mimořádně spokojeni jsou hlubočtí baseballisté. „Jedním ze zcela hmatatelných výsledků našich aktivit v rámci projektu Jižní Čechy olympijské bylo uspořádání letošní Český basebalový pohár v kategorii U10, tedy hráčů do ve věku do deseti let, právě na Hluboké. V průběhu uplynulého prodlouženého víkendu se ho zúčastnilo celkem 20 týmů ze všech koutů České republiky. Hrálo se na čtyřech hřištích a za tři dny se zde odehrálo 65 zápasů,“ uvedl předseda Baseball & Softball Clubu Hluboká nad Vltavou David Šťastný.

Na třídenní turnaj dorazily do Hluboké nad Vltavou přibližně tři stovky hráčů, nepočítaje doprovod rodičů, trenéry, rozhodčí a podobně. „Ti všichni zde bydleli, stravovali se a užívali bohatého návštěvnického servisu. Podle střízlivých odhadů jen tyto tři dny zvýšily místním podnikatelům tržby o půl miliónu korun,“ konstatoval Šťastný.

Za zcela zásadní pak označil skutečnost, že díky krajskému projektu a již existujícímu zázemí sportovně relaxačního areálu, získal klub podporu České baseballové asociace na výstavbu dvou nových baseballových hřišť.

„Podtrženo a sečteno: Rozšířili jsme počet hřišť a organizačně perfektně zvládli největší turnaj svého druhu a s největším počtem družstev v České republice. Jižní Čechy olympijské otevřely dveře a Česká baseballová asociace už uvažuje o tom, že tato akce se bude konat na Hluboké pravidelně. Pro město to tedy představuje nejen přínos jednorázový či krátkodobý, ale mnohem významnější dlouhodobý a pravidelný,“ zdůraznil Šťastný.

Letošní propagace sportu v hlubockém podzámčí se projevila také zvýšeným zájmem rodičů a dětí a různá sportovní odvětví, přičemž baseball nebyl výjimkou. „O nábory byl skutečně mimořádný zájem, takže se zdá, že i naše členská základna díky olympijskému roku posílí,“ dodal předseda klubu.

Velmi silní jsou hlubočtí baseballisté mimo jiné právě v práci s mládeží. Na jejich hřištích se tak pohybují děti již od šesti let.

Baseball & Softball Club Hluboká nad Vltavou vznikl před 22 lety. V roce 1994 ho založil americký učitel z místní mezinárodní školy Greg Edward. Klub prošel několika významnými změnami. Přesunul baseballová hřiště na Poříčskou louku, podílel se na vzniku sociálního zázemí a Sportovně relaxačního areálu Hluboká nad Vltavou v roce 2002. Má zastoupení téměř ve všech věkových kategoriích. Klub má velké úspěchy v práci s mládeží, která hraje T-ball, průpravu na baseball a softball. Je za to respektovaný i v klubech s velkou tradicí.

Sportovně relaxačním areálem Hluboká nad Vltavou, který je jedním z nejkomplexnějších sportovně relaxačních areálů v České republice, projde ročně přibližně 100 tisíc návštěvníků. Své místo si zde najdou všechny věkové skupiny od dětí po seniory, stejně tak jako aktivní sportovci i rekreační nadšenci. Areál zahrnuje hřiště pro baseball a softball, basketbal, plážový volejbal, petanque, stolní tenis, golf, adventure golf, badminton, adrenalinový park a mnoho dalších aktivit.

Reklama

Výběr článků

Načítám