Hlavní obsah

Olympijský doubledecker má zastávku také v Šumperku

Novinky, Kamil Navrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 6. října se v Šumperku na Hlavní třídě na „Točáku“ od 10 do 18 hodin uskuteční propagační kampaň Českého olympijského výboru na Letní olympijské hry v Londýně 2012.

Foto: Kamil Navrátil
Článek

Pořadatelé zvou na prohlídku originálního historického doubledeckeru, který brázdil dlouhá léta londýnské ulice. Doubledecker je jedním ze symbolů olympijského projektu Žijeme Londýnem.

Smyslem projektu Žijeme Londýnem je podpořit nejen české reprezentanty, ale i samotného ducha olympijských her a sportu.

"V doubledeckeru najdete velkoplošnou obrazovku se sportovními sestřihy, jedinečný dotykový displej od Microsoftu, multimediální počítače, můžete soutěžit v našem kvízu nebo si prohlédnout originální olympijské oblečení,“ přiblížil akci Antonín Pospíchal, jeden z pořadatelů kampaně.

„K účasti na propagační akci Českého olympijského výboru jsem oslovil současné i bývalé olympioniky, kteří pochází ze Šumperka. Jejich účast je závislá především na časových možnostech,“ doplnil starosta města Šumperka Zdeněk Brož.

Šumperk má své olympijské vítěze. Aleš Valenta a Jiří Dopita přivezli do Šumperka olympijské zlato, stříbrem se může pochlubit Ludmila Schönová. Olympijskou atmosféru okusili Jarmila Klimešová, Ivana Večeřová, Martina Konopová nebo Ondřej Bank.

Podle informací z důvěryhodného zdroje přijde ve 13 hodin podpořit myšlenky olympismu oštěpařka Jarmila Klimešová, která se zúčastnila olympiád v Pekingu a Aténách.

Reklama

Výběr článků

Načítám